Bilgisayar Programcılığı Programı

Bilgisayar Programcılığı temel olarak öğrencileri Bilgisayar Programcısı, Bilgisayar Program Teknikeri ve Yazılım Geliştirme Uzmanı görevlerine hazırlamayı amaçlar. Program başarı ile tamamlandığında öğrenciler Bilgisayar Programcısı, Bilgisayar Program Teknikeri ya da Yazılım Geliştirme Uzmanı olur. PRÜ DMYO Bilgisayar Programcılığı öğrencileri Python, C, Java ve C# programlama dilleri ile yazılım geliştirmeyi, HTML, CSS ve ASP.NET ile internet programcılığını ve SQL ile ilişkisel veritabanı programlamayı öğrenirler. Bu derslerin dışında İşletim Sistemleri, Bilgisayar Ağları, Veri Yapıları ve Algoritmalar, Veri Analitiği ve Makine Öğrenmesi gibi dersleri görürler.  

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz  

Bilgisayar Programcısı 

Yazılım geliştirme uzmanı 

Web geliştirici 

Veritabanı uzmanı 

Bilgisayar program teknikeri  

olarak çalışabilirler. Bu program mezunları ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS)’nda başarılı oldukları takdirde; 

-Bilgisayar Bilimleri, 

-Bilgisayar Mühendisliği,  

-Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği,  

-Bilişim Sistemleri Mühendisliği,  

-Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, 

-Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri,  

-Endüstri Mühendisliği,  

-Fizik, 

-Fizik Mühendisliği,  

-İstatistik,  

-İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri,  

-Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği,  

-Matematik ve Bilgisayar Bilimleri,  

-Meteoroloji Mühendisliği,  

-Uzay Mühendisliği  

-Yazılım Mühendisliği  

-Yönetim Bilişim Sistemleri 

lisans programlarına dikey geçiş yaparak lisans derecelerini tamamlayabilirler. 

İŞ OLANAKLARI 

Mezunlar denizcilik şirketleri, limanlar ve tersanelerde kullanılan bilgisayar destekli yönetim, üretim ve kontrol sistemlerinin ve gemilerdeki bilgisayar kontrollü entegre otomasyon sistemlerinin yazılımlarının geliştirilmesinde çalışabilirler. Ayrıca mezunlar deniz ve liman işletmelerinin bilişim departmanları, bankalar, hemen hemen tüm kamu kuruluşları, özel sektördeki bilişim ve yazılım firmaları, işletmelerin yazılım ve donanım bölümleri, bilgi işlem merkezleri, lojistik firmaları, internet çözümleri geliştiren firmalar ve bilgisayar destekli endüstriyel tasarım firmalarında rahatlıkla iş bulabileceklerdir. Bunların yanı sıra bireysel imkânlarıyla da kendi işlerini kurabileceklerdir.