İşletme Yüksek Lisans Programı (MBA) (Tezsiz-Türkçe)

Ocak 25, 2024

İşletme Yüksek Lisans (MBA) Tezsiz-Programı” geleceğin yönetici adaylarının, çağdaş yönetim ve işletme üzerine ileri seviyede bilgi birikimi, üst düzey idari yeterlilik ve organizasyonlarda karşılaşılacak özel konular hakkında belli bakış açılarına sahip olmalarını sağlayacak şekilde oluşturulmuştur. Buna yönelik olarak ekonomi, finans, yönetim, pazarlama, muhasebe olmak üzere işletme bilim dalının temelini oluşturan dersleri içeren bir program hazırlanmıştır.

Programın amacı; özellikle ulaştırma, denizcilik, mühendislik alanlarında eğitim almış mezunlardan gelen İşletme Yüksek Lisans eğitimi talebini önerilen program ile kapatabilmek; çalışmakta olan adayların bağlı oldukları kurumlarda yönetsel sorumluluklar alabilmesi için gerekli becerileri sağlamak; programda yer alan grup çalışmalarından ve faaliyetlerden kazanılan bilgi ve tecrübenin adayın işletme-yönetim-liderlik yeteneklerini üst düzey bir yeterliliğe taşımaktır.

Bu doğrultuda PRU MBA programı, derslerin vaka analizleri ile interaktif bir şekilde işlenerek özellikle finans ve reel sektörden çok sayıda tanınmış temsilcinin verdiği seminerlerle birlikte teori ve pratiği bir arada sunmaktadır. Program dili Türkçe’dir.

Günümüz iş dünyası, sürekli değişen koşullarıyla karmaşıklaşmaktadır ve bu durum işletme yöneticilerinden daha fazla bilgi, beceri ve liderlik yetenekleri gerektirmektedir. İşte tam da bu noktada, İşletme Yüksek Lisans Programı (MBA) (Tezsiz-Türkçe) devreye girerek işletme profesyonellerine güçlü bir eğitim sunmaktadır. Program, katılımcılara küresel iş dünyasında rekabet avantajı elde etme ve kariyerlerini daha üst seviyelere taşıma fırsatı sunmaktadır.

Programın Temel Özellikleri:

1. Esnek Yapı ve Tezsiz Seçenek: İşletme Yüksek Lisans Programı, öğrencilere esneklik sunarak iş hayatıyla uyumlu bir şekilde ilerleme imkanı sağlar. Ayrıca, tezsiz seçenek, öğrencilere daha fazla odaklanma ve pratiğe yönelme şansı tanır.
  2. Uzman Akademisyen Kadrosu: Programda görev yapan öğretim üyeleri, kendi alanlarında uzmanlaşmış, deneyimli ve sektördeki güncel gelişmeleri takip eden kişilerden oluşmaktadır. Bu sayede öğrenciler, gerçek dünya uygulamalarına dair güncel bilgilerle donanmaktadır.
  3. Stratejik Liderlik Odaklı Ders İçeriği: İş dünyasında başarılı olmak için sadece işletme bilgisi yeterli değildir. Program, stratejik liderlik, etik, inovasyon ve küresel yönetim gibi konulara odaklanarak öğrencilere iş dünyasının karmaşıklığına uyum sağlamaları için gerekli araçları sunar.
  4. Pratik Deneyim ve Staj Olanakları: MBA programı, öğrencilere teorik bilgilerin ötesinde pratik deneyim kazanma şansı sunar. İş dünyasıyla kurulan iş birlikleri ve staj imkanları, öğrencilere gerçek iş ortamında karşılaşabilecekleri zorluklarla başa çıkma fırsatı tanır.
  5. Kariyer Geliştirme Hizmetleri: Program, öğrencilere kariyer geliştirme hizmetleri sunarak mezunlarını iş dünyasına hazırlar. Özgeçmiş hazırlığı, mülakat teknikleri, kariyer planlama gibi konularda destek sağlanır.

İşletme Yüksek Lisans Programı (MBA) (Tezsiz-Türkçe), iş dünyasının karmaşıklığına adapte olmak ve liderlik becerilerini geliştirmek isteyen bireylere yönelik bir eğitim platformudur. Esnek yapısı, uzman kadrosu ve kariyer odaklı program içeriği ile öğrencilere önemli bir rekabet avantajı sağlamaktadır. Bu program, katılımcılarına sadece bilgi değil, aynı zamanda stratejik düşünme ve liderlik yetenekleri kazandırarak iş dünyasının taleplerine karşılık vermektedir.