Piri Reis Üniversitesi İşbirliği İle Katar MGNA’da Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

Ocak 24, 2024

Katar Silahlı Kuvvetleri ile Piri Reis Üniversitesi arasında 2018 yılında imzalanan iş birliği anlaşmasına dayalı olarak, Piri Reis Üniversitesi tarafından Katar MGNA (Mohammed Ghanim Bin Ghanim Naval Academy) Deniz Harp Okulu’nda akademik eğitim verilen Katar Deniz Kuvvetleri bağlısı 63 Deniz Teğmeni 22 Ocak 2024 tarihinde Katar Deniz Harp Okulu’ndan mezun oldu.

Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Tamer Kıran ve Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiz Arıca; beraberlerinde Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeleri ve öğretim elemanlarından müteşekkil bir heyetle beraber Katar’da Al Ruwais’teki Katar Deniz Harp Okulu kampüsünde yapılan mezuniyet törenine katıldılar. Törene, başta Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani olmak üzere Katar Devlet Erkanı ve Katar Deniz Kuvvetlerinden de geniş bir katılım sağlanmıştır.

Katar Deniz Harp Okulu; Piri Reis Üniversitesi ile işbirliği yaparak 2019 yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. Okul ilk mezunlarını 2023 yılı başında vermiştir. Bu yıl mezun olan 63 deniz teğmeni, geçen yılın mezunlarına ilaveten Katar Deniz Kuvvetleri personel gücüne önemli katkı sağlayacaktır.

Piri Reis Üniversitesi  Mütevelli Heyeti Başkanı Tamer Kıran ve Rektör Prof. Dr. Nafiz Arıca  tören öncesinde ve sonrasında Katarlı yetkililerle iş birliğine ilişkin verimli görüşmeler yaptılar. Törenin sona ermesini müteakip, heyet aynı gün, Doha’da Türkiye’nin Katar Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu’ya da bir nezaket ziyaretinde bulundu.