Çanakkale Şehitlerine Saygı Dalışı Gerçekleştirdi

Mart 18, 2024

Piri Reis Üniversitesi Scuba Dalış Kulübü öğrencileri 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferleri’nin 109’uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 27 Mayıs 1915 tarihinde, Seddülbahir Kalesi açıklarında Alman U-21 denizaltısı tarafından batırılan İngiliz savaş gemisi ‘HMS Majestic’ gemisine dalış gerçekleştirdi. 14 öğrencinin 3 eğitmen eşliğinde Çanakkale Savaşları sırasında batan gemilerden İngiliz amiral gemisi ‘HMS Majestic’ batığında gerçekleştirdiği dalışta öğrenciler, su altında Türk bayrağını ve üniversitelerinin bayrağını açtı.

Eceabat’tan kalkan tekneyle Boğaz’a açılan öğrenciler, Çanakkale Şehitler Abidesi’ni selamladıktan sonra saygı dalışını gerçekleştirdi. Dalgıç kıyafetlerini giyerek su altına tüplü dalış yapan öğrenciler, meşaleler yakarak saygı dalışını tamamladı.

VİDEO

FOTOĞRAF GALERİSİ