Bahar Dönemi Yatay Geçiş Sonuçları

Şubat 2, 2024

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ
2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI

Sonuçlara ulaşmak için tıklayınız.

2023-2024 Bahar Dönemi Yatay Geçiş sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kesin kayıtları 05 – 07 Şubat 2024 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Müdürlüğüne bizzat yapılacaktır.

Kayıt için Gerekli Belgeler;

Kurum İçi Yatay Geçiş ile Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerimizin

Teslim edilen evraklar dışında herhangi bir belge getirmelerine gerek bulunmamaktadır. Ancak kesin kayıt işleminin tamamlanması için Öğrenci İşleri Müdürlüğüne bizzat başvurmanız gerekmektedir.  Teslim edilmesi gereken evrakları vermemiş öğrencilerin ise, evraklarını temin ederek mutlaka Öğrenci İşleri Müdürlüğüne başvurmaları ve kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Kurumlararası / Merkezi Yerleştirme (Ek Madde-1) ile Yatay Geçiş Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerimizin

• Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • 2 Adet Fotoğraf
  • Lise Diploması ( Aslı gibidir veya E-devlet çıktısı)
  • Kayıtlı olduğu üniversiteye giriş yaptığı sınav türüne göre ÖSYS/YKS/DGS Sonuç Belgesi ve Yerleştirme Belgesi (Halen kayıtlı olduğu bölümden farklı bölüme müracaat edeceklerden LYS sonuç belgesi)
  • Öğrenci Belgesi (Güncel tarihli ve onaylı olması gerekmektedir)
  • Transkript (2 adet güncel ve onaylı) (Hazırlık sınıfından gelenler hariç)
  • Ders içerikleri (Hazırlık sınıfından gelenler hariç)
  • Disiplin Cezası Almadığına dair belge (öğrenci belgesi veya transkriptte belirtilmiş ise ayrıca belge istenmemektedir.)
  • Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş yapmadığına dair belge
  • Yatay Geçişe Engel Bir durum Olmadığına Dair Belge (Önemli bir belge olup kayıt esnasında mutlaka sunulması gerekmektedir)
  • Askerlik Durum Belgesi (E- Devletten)
  • İkametgah (E- Devletten)
  • Sabıka Durum Belgesi (E- Devletten)

NOT: Zorunlu Hazırlık koşulu olan bölümlere başvuru yapan öğrenciler Yatay Geçiş kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra İngilizce Yeterlilik Sınavına girmek zorundadır.

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ VE DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEK OKULU (LOJİSTİK, GEMİ İNŞAATI, BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VE DENİZ BROKERLİĞİ PROGRAMLARI HARİÇ) SAĞLIK RAPORU GEREKTİREN BÖLÜMLER İÇİN,

“GEMİ ADAMI OLUR’’ İBARESİ TAŞIYAN SAĞLIK RAPORU

!!! Gemi adamları sağlık yönergesi hükümlerine göre yetkilendirilmiş olan kamu ve özel sağlık kuruluşlarından alınmış, GEMİ ADAMI OLUR ibaresi taşıyan rapor, Denizcilik Fakültesi (Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği öğrencileri), Denizcilik Meslek Yüksek Okulu ( Deniz Ulaştırma İşletme, Gemi Makineleri İşletmeciliği, Mekatronik, Deniz ve Liman İşletme, Marina ve Yat İşletmeciliği ve Aşçılık ) öğrencileri tarafından çıkartılacaktır. Hastane raporu tamamlandıktan sonra HUDUT VE SAHİLLER SAĞLIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ’ne onaylatılıp, verilen Gemi Adamları Sağlık yoklama Belgesi’nin bir adet noter tasdikli fotokopisi kayıt sırasında Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne teslim edilecektir.”