Zeytinburnu Belediyesi'nden 15 Temmuz Makale Yarışması (İngilizce)

15 TEMMUZ İNGİLİZCE MAKALE YARIŞMASI KATILIMCI ŞARTNAMESİ
GENEL BİLGİLER

1. Yarışmanın Amacı: Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanmış olan işgalci ve terörist FETÖ darbe girişimini tüm yönleriyle, en doğru ve en sade biçimde dünyaya anlatacak metinler oluşmasını sağlamak. Bu metinleri, çok sayıda dil ile dünyadaki yazar, sanatçı, akademisyen, devlet adamı, siyasetçi, diplomatlar ile Zeytinburnu Belediyesinin kardeş şehir yöneticilerine ulaştırmak. İstanbul ve Zeytinburnu’na ziyarete gelen misarlere bu metinleri ve oluşacak kitabı takdim etmek.
2. Yarışmanın Konusu: Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanmış olan işgalci terörist darbe girişimi.
3. Ödüller: Her kategorinin ilk 3 derecesine ödül verilecektir.
4. Ödül Töreni: Ödül töreni tarihi yarışmanın bitiminden sonraki hafta ilan edilecektir. Ödül törenine ulaşım masraarı katılımcıya-yazara aittir.
5. Yarışmanın Yürütülmesi ve Kararlar: Yarışmanın kurallarının belirlenmesi, uygulanması, jüri üyelerinin belirlenmesi, ödül tarihi ve miktarlarının belirlenmesi gibi yarışma sürecine ilişkin alınması gereken her türlü karar Zeytinburnu Belediyesi’ne aittir. Bu şartnamede eksik olduğu sonradan anlaşılan hususlar olursa aynı şekilde karara bağlanarak ilan edilir.
6. Ödüller: 8 kategoride toplam 24 ödül verilecektir. Birincilere 5’er bin TL, ikincilere 3’er bin TL, üçüncülere 2’şer bin TL.

KATILIMCI ŞARTLARI
1. Yarışmaya Katılım Şartları: Türkiye’de ikamet şartı olmaksızın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı veya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadığı halde Türkiye’de yaşayan veya darbe girişimi günlerinde Türkiye’de olmanın yanı sıra şu vasıardan herhangi birine sahip olmak: Yüksek lisans öğrencisi, Doktora öğrencisi, Akademisyen (Doktor, Doçent, Profesör), Ulusal-uluslararası medya kuruluşlarında yönetici, yazar, editör veya muhabir, emekli asker veya emekli diplomat, Araştırma, ar-ge, bilim, kültür, kamuoyu araştırma kuruluşlarında yönetici veya çalışan.
2. Katılamayacaklar: Zeytinburnu Belediyesi meclis üyeleri, çalışanları, yöneticileri; başkan ve yardımcılarının birinci dereceden akrabaları; jüri üyeleri ve birinci dereceden akrabaları ile asistan-sekreter gibi yanında çalışanlar katılamazlar.
3. Ücret: Yarışmaya katılım ücrete tabi değildir.
4. Yazar ve makale sınırlaması: Yarışmaya her yarışmacı sadece bir makale ile katılabilir. Bir makalede ancak bir yazar kabul edilir.
5. İhraç ve iade: Yarışmaya katılmak için gerekli şartları haiz olmadığı başta veya sonradan tespit edilen yarışmacıların başvurusu reddedilir ya da yarışmadan ihraç edilir veya ödülü geri alınır.
6. Baştan kabul: Katılımcılar, şartnamedeki hükümleri tamamıyla kabul etmiş sayılırlar.

Makele Şartları, Şartname Örneği, Ödüller ve Jüri Üyeleri

23 Şubat 2017 Perşembe