YÖK 2018-2019 Akademik Yıl Açılış Töreni

Yükseköğretim 2018-2019 Akademik Yıl Açılış Töreni; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve YÖK üyeleri, rektörler ile yüksek yargı kurumlarının başkanlarının da katıldığı 2018-2019 Yüksek Öğretim Akademik Yıl Açılış Töreni, Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Musikisi korosunun konseriyle başladı. Ardından yüksek öğretimin tarihi ve gelişiminin anlatıldığı bir video gösterimi gerçekleştirildi. Yüksek öğretimde son  yıllarda atılan adımlara da yer verilen videoda, Türkiye'de 2018'de 200 üniversitede 7 milyon 616 bin öğrenci ve 160 bin 896 akademisyen bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Oral Erdoğan’ın da katıldığı törende   Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç üniversitelerde bu seneki ana konunun  “dijital  çağa ayak uydurmak için yeni bir dönüşüm olduğunu vurguladı.

3 Ekim 2018 Çarşamba