VI. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması

VI. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması başvuruları başladı.

Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğü, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliği, İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizatörlüğü ile gemi ve yat sektörünün gelişimine katkıda bulunmak ve tasarımın sektör için önemini vurgulamak amacıyla, 2012 yılından beri düzenli olarak Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği – Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması organizasyonları düzenlenmektedir.

Yarışma, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki üniversitelerin Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi ve Yat Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, Mimarlık ve Makine Mühendisliği Bölümlerinde eğitim gören lisans ve lisansüstü öğrenci gruplarına açıktır.

Piri Reis Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Belik'in de jüri üyesi olduğu ve bu yıl düzenlenecek Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması Konusu "Özel Maksatlı Gemiler (Dalgıç Gemisi - Deniz Ambulansı - Yüzer Kreyn - Atık Toplama Gemisi - Petrol Toplama Gemisi - Açık Deniz Römorkörü) ” olarak belirlenmiştir.

Yarışmanın asıl amacı, Türkiye’deki başarılı tasarımcılarla üretici firmaları buluşturma, gemi ve yat sektörünü çok iyi tasarımlarla beslemek, sektörle ilgili eğitim gören öğrencilerin tasarım yönlerinin gelişmesini ve tasarıma bakışlarını geliştirmeyi sağlamak, ihraç edilebilir nitelikteki ürünlerin ortaya çıkarılmasını sağlamak, gemi ve yat ihracatında rekabet sağlayıcı çözümler üretmek, sektörün rekabet gücünü artırmak, sektörün gelişimine katkıda bulunmak, çevreyi daha fazla kourmak, ulaşımda ve taşımacılıkta harcanan enerji miktarında tasarruf sağlamak, işlevselliği ön plana çıkarmak ve geleceğin gemi pazarında söz sahibi olabilecek ürünlerin geliştirilmesine öncü olmaktır.

Öğrenci grubu en az bir en fazla dört kişiden oluşabilir. Gruplarda en az bir Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği ya da gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği öğrencisi olmalıdır.
Yarışma her yıl farklı konu ve kategoriler ile düzenlenmektedir.

Yarışma şartnamesi, yarışmaya katılım koşulları ve yarışma ile ilgili tüm dökümanlar WEB sayfasından temin edilecek ve yarışmaya başvuru internet sitemiz aracılığıyla yapılacaktır.

31 Mart 2017 Cuma