Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’ndan Darbe Girişimine Kınama

“Türkiye Darbe Girişimine Karşı Ayakta UAK Duyurusu” başlığıyla aşağıdaki mesajı yayınladı.

ÜNİVERSİTELERARASI KURUL BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI

Üniversitelerarası Kurul olarak milletimizin iradesine ve demokrasimize karşı yapılan bu çirkin ve kabul edilemez girişimi şiddetle kınıyoruz. Özgürlüğün sesi olan üniversitelerin bu durumu kabul etmesi mümkün değildir. Bunu yapanlar milletimize hesap verecektir. Tüm üniversitelerimizi, millet iradesine, demokrasimize ve ilkemize karşı yapılmak istenen bu kabul edilemez girişime karşı çıkmaya, vatanımıza, bayrağımıza ve yarınlarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı

Turkish Interuniversity Board (ÜAK) strongly condemns the recent coup attempt to overthrow the democratically elected and legitimate Government of Turkey. Serving as an active voice of freedom and democracy, all our universities stand against this unacceptable and shameful attempt against our national will and our parliamentary democracy, the rule of law and freedom. Remembering the devastation in our recent history caused by the previous coups, we also invite all academics and students in the world to stand against this attempt. Turkish Interuniversity Board (ÜAK)

18 Temmuz 2016 Pazartesi