Uluslararası Denizcilik Zirvesi Boğaz Gezisi Yapıldı.

Pîrî Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, Uluslararası Denizcilik Zirvesi sonrasında 18 Mart Pazar günü düzenlenen boğaz gezisinde Türkiye ve Dünya denizciliğinin önemli kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Prof. Dr. Oral Erdoğan; önce Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz,  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka ve Uluslararası Denizcilik Örgütü(IMO) Genel Sekreteri Ki-tack Lim  ile biraraya geldi. Daha sonra Güney Kore Denizcilik ve Okyanus Üniversitesi Rektörü Hanil Park, Uluslararası Denizcilik Örgütü(IMO) Teknik İşbirliği Direktörü Juvenal Shiundu ile üçlü görüşme yaptı.

Görüşmede Pîrî Reis Üniversitesi'nin kısa sürede Dünya denizciliğinde önemli kuruluşların içinde anılır olduğunu ve özellikle bu sene gerçekleşen PRU'nun Dünya Denizcilik Üniversiteleri Birliği(IAMU)'ne üyeliğinin önemine de değinildi. Prof.Dr. Oral Erdoğan, bu hafta Pîrî Reis Üniversitesi tarafından Katar Silahlı Kuvvetlerine uluslararası standartlar çerçevesinde en üst derecede denizcilik eğitimi sağlanması konusunda anlaşma imzalandığını hatırlattı. Anlaşma ile Katar Deniz Kuvvetleri’ne bağlı 4 akademik bölümden oluşacak Akademinin oluşumu ve işletilmesinde Piri Reis Üniversitesi 6 yıllık danışmanlık hizmeti vereceğini dile getirdi.

Bu sene makine zabitlerinin eğitim ve öğretiminde kullanılan IMO Model Kurs 2.07 Makine Dairesi Simülatörü dokümanının güncel hali Pîrî Reis Üniversitesi Denizcilik Fakültesi akademisyenleri tarafından Pîrî Reis Üniversitesi Öğretim Görevlisi Seigo Hashimoto koordinesinde hazırlandı. Bu konuya da değinen Rektör Erdoğan; "Böylelikle IMO tarihinde ilk kez Türkiye’den bir üniversite IMO’ya ve denizcilk eğitimi yapan tüm ülkelere rehber olacak resmi bir doküman hazırlama başarısını göstermiştir." dedi.  Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan; “Bütün bunları üst üste koyduğumuzda Piri Reis Üniversitesi olarak 10 yıl gibi kısa bir sürede Dünya denizciliğinde gittikçe önemi artan bir yapı olduğumuzu gösterdik ve bunun devamı gelecektir." dedi.

Uluslararası Denizcilik Zirvesi Boğaz Gezisi

20 Mart 2018 Salı