Türk-Yunan İkili Denizcilik Tarihi Çalıştayı 7 Aralık Çarşamba, Piri Reis Üniversitesi'nde

Türk-Yunan İkili Denizcilik Tarihi Çalıştayı

Pîrî Reis Üniversitesi ve Yunanistan Ege Üniversitesi tarafından iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerini güçlendirmek ve ortak denizcilik tarihimizi araştırmak, genç nesillere aktarmak amacıyla 7 Aralık 2016 Çarşamba günü PRÜ Denizcilik Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde "Türk-Yunan İkili Denizcilik Tarihi Çalıştayı" düzenlenecektir.

Çalıştayda aşağıdaki konular ele alınacaktır:

Bizans Donanması (Savaşlar, amiraller ve taktikler), Türk Denizcilik Tarihinin Çakabey ve Aydınoğlu Umurbey Dönemi, Goeben ve Breslau Savaş Gemilerinin  Deniz Harekatı ve Gelibolu Çıkarmasının Jeopolitik Güç Dengesi Açısından Yeniden Değerlendirilmesi,  Hamidiye Zırhlısı Harekatının Stratejik ve Taktik Hedefleri.

Pîrî Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan'ın da bir  oturumun başkanlığını yapacağı çalıştayda  Prof. John Karkazis,  Oramiral (E) Metin Ataç,  Dr. Ioannis Vidakis  ve Koramiral(E) Işık Biren  konuşmacı olarak katılacak ve değerli katkılarda bulunacaklardır.

Pîrî Reis Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşecek denizcilik tarihi çalıştayına   katılarak onurlandırmanızı rica ederiz.

Tarih: 7 Aralık 2016, Çarşamba

Saat: 13:00-17:00