Türk-Yunan İkili Denizcilik Tarihi Çalıştayı

Pîrî Reis Üniversitesi ve Yunanistan Ege Üniversitesi tarafından,  iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerini güçlendirmek ve ortak denizcilik tarihimizi araştırmak, genç nesillere aktarmak amacıyla 7 Aralık 2016 Çarşamba günü PRÜ Denizcilik Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde "Türk-Yunan İkili Denizcilik Tarihi Çalıştayı" düzenlenmiştir.

Çalıştayda ele alınan konular ve konuşmacılar aşağıdadır:

• Prof. Dr. John Karkazis,: Bizans Donanması (savaşlar, amiraller ve taktikler),
  • Oramiral (E) Metin Ataç:Türk Denizcilik Tarihinin Çakabey ve Aydınoğlu Umurbey Dönemi,
  • Dr. Ioannis Vidakis: Goeben ve Breslau Savaş Gemilerinin  Deniz Harekatı ve Gelibolu Çıkarmasının Jeopolitik Güç Dengesi Açısından Yeniden   Değerlendirilmesi,
  • Koramiral(E) Işık Biren: Hamidiye Zırhlısı Harekatının Stratejik ve Taktik Hedefleri.

İzleyicilere doğru tarihi bilgileri aktarması açısından amacına ulaşmış olan çalıştay, PRÜ Denizcilik Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ilk uluslararası faaliyeti olması açısından da önem kazanmıştır.

19 Aralık 2016 Pazartesi