Türk Fizik Derneği’nden Prof. Dr. Zehra AKDENİZ’e Onur Ödülü

2015 TÜRK FİZİK DERNEĞİ ONUR ÖDÜLÜ’nü, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra AKDENİZ (Piri Reis Üniversitesi), Prof. Dr. Gülay DERELİ (Yıldız Teknik Üniversitesi), Prof. Dr. Çengiz YALÇIN (ODTÜ) ve Prof. Dr. Yalçın SANALAN (Hacettepe Üniversitesi) kazanmışlardır.

1950 yılında kurulan Türk Fizik Derneği (http://tfd.com.tr) 2008 yılından itibaren, her yıl, bilimsel araştırmaları ile öne çıkmış, gençleri desteklemiş ve ülkemiz fizik biliminin gelişmesine önemli katkı ve hizmet vermiş saygın fizikçilere TÜRK FİZİK DERNEĞİ ONUR ÖDÜLÜ vermektedir. Prof. Dr. Zehra AKDENİZ’e Türk Fizik Derneği 2015 Onur Ödülü 24-27 Ağustos 2015 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan Balkan Fizik Birliği 9. Uluslararası Fizik Konferansında 24 Ağustos günü yapılacak olan açılış töreninde takdim edilecektir.

1 Haziran 2015 Pazartesi