TÜBİTAK COVID-19 Mücadele Kapsamında Akademisyenimizin Projesine Destek

COVID-19 Mücadele Kapsamında Akademisyenimizin Projesine Destek

Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif ÖZEN CANSOY’ un, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Kalkınma Ajansları tarafından açılan "COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı" çağrısı kapsamında, İTÜ-PRÜ işbirliği ile TÜBİTAK COVID-19 özel çağrısına yapmış oldukları "Covid-19 ile Mücadelede Antimikrobiyal Nanolif Filtrelerin Üretimi ve Mobil Hava Sterilizasyon Sisteminin Geliştirilmesi" başlıklı projesi desteklenmeye hak kazanmıştır.

Desteklenen proje kapsamında 1 doktora sonrası araştırmacı, 2 yüksek lisans ve 2 doktora bursiyeri çalışmalara destek verecektir.

Proje kapsamında ana hedef, nanolif filtreler içeren mobil hava sterilizasyon cihazının geliştirilmesi ve COVID-19 giderimini sağlayan ve salgını engelleyecek şekilde iç ortam hava hijyeni sağlayacak ünitelerin tasarlanmasıdır.

21 Temmuz 2020 Salı
Whatsapp Hattı