TÜBA’dan “Bilim ve Eğitim-Öğretim Dili Türkçe” Başlıklı Konferans ve Panel

TÜBA tarafından düzenlenen "Bilim ve Eğitim-Öğretim Dili Türkçe" başlıklı konferans ve panel 21 Ağustos Pazartesi günü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nin ev sahipliği ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin (NEÜ) katkı ve desteği, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu (AYK) ile Türk Dil Kurumu’nun (TDK) katkılarıyla, Karaman’da gerçekleştirilecek.

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman’ın başkanlığını yürüteceği ilk oturumda TDK Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Çakmak, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Firdevs Karahan ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İdris Nebi Uysal yer alacak.

AYK Başkanı Prof. Dr. Derya Örs’ün başkanlığını üstlendiği ikinci oturumda ise: Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Çakır ve Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Yaylı sunumlarıyla yer alacaklar.

19 Ağustos 2017 Cumartesi