Shanghai Denizcilik Üniversitesi'nden Pîrî Reis'e Ziyaret

Pîrî Reis Üniversitesi, Shanghai Denizcilik Üniversitesi Yöneticilerini Ağırladı

Dünyanın en büyük denizcilik üniversitelerinden biri olan Shanghai Maritime University (SMU) 28 Kasım tarihinde Piri Reis Üniversitesine ziyarette bulundu. Ziyaretçiler arasında SMU Rektörü Prof. Huang Youfang, SMU Bilimsel Araştırma Daire Müdürü Prof. Yang Yongsheng, SMU Başkanlık Dairesi Müdür Yardımcısı Mr. Zhou Bin ve China Shipping Genel Müdürü Mr. Zhi Jie Wang hazır bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Osman Kamil Sağ tarafından verilen sunum ile başlayan toplantı, ortak akademik ve sosyal menfaatlerin tanınması ve yakın ilişkiler kurulması konusunda teşvik edici olması adına, iki üniversite arasında mutabakat anlaşmasının imzalanmasıyla devam etti.

Mutabakat içinde yer alan diğer bir önemli konu da Öğrenci Değişim Programı Anlaşması oldu. Bu anlaşmaya göre yakın dönemde iki üniversite arasında öğrenci değişimi gerçekleşebilecek ve öğrenciler iki farklı ülkede, çok iyi iki üniversitede eğitimlerini sürdürme şansına sahip olacaklar.

29 Kasım 2012 Perşembe