Rusya'da Piri Reis Üniversitesi başarılarını içeren bir kitap yayınlandı.

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ BAŞARILARININ DÜNYA DENİZCİLİK PLATFORMLARINDAKİ YANKILARI
HER GEÇEN GÜN DAHA DA ARTIYOR!
RUSYA’DA PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ BAŞARILARINI İÇEREN BİR KİTAP YAYINLANDI!

Prof.Dr.Osman Kamil SAG

Rektör

Piri Reis Üniversitesi tarafından 5-8 Kasım 2012 tarihlerinde IMEAK DTO’nun himaye ve desteğiyle, Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi, Em.OrAmiral Metin ATAÇ önderliğinde İLK ULUSLARARASI DÜNYA DENİZCİLİK TARİHİ KONGRESİ İstanbul’da düzenlenmişti.

Dünyanın en meşhur Denizci Tarih Bilim adamlarının katılımı ile büyük bir başarı ile düzenlenen Kongrede Piri Reis Haritası’nın çiziminin 500. Yılı münasebeti ile, UNESCO tarafından PİRİ REİS YILI olarak ilan edilen 2013 Yılı öncesi Dünyanın en ünlü McIntosh, Swacek, Goodrich gibi Piri Reis uzmanı Tarihçi Profesörlerin de katılımı ile ÖZEL bir PİRİ REİS OTURUMU da gerçekleştirilmişti. Kongrede bir araya gelen Dünyaca ünlü Denizcilik Tarihi Profesörleri İLK DÜNYA DENİZCİ TARİHÇİLERİ BİRLİĞİNİ de kurmuş; Başkanlığına 4 yıl süre ile Em.OrAmiral Metin ATAÇ, Başkan Yardımcılıklarına da Amerikalı Piri Reis Uzmanı Prof.McIntosh, Fransa Sorbon Üniversitesinden Prof.Dejenirah COUTO ve İtalya Venedik Üniversitesinden Prof. Maria Pia PEDANİ seçilmişlerdi.

Piri Reis Üniversitesi’nin düzenlediği ve ana teması Osmanlı ve Türk Denizcilik tarihi olan bu İLK ULUSLARARASI DÜNYA DENİZCİLİK TARİHİ KONGRESİnde ulaşılan başarı çok kısa sürede Türkiye sınırlarını aşmış ve Dünyanın çeşitli denizcilik platformlarında büyük yankılar uyandırmaya başlamıştır.

Kongreye Rusya St.Petersburg Denizcilik Üniversitesinden katılan Dünyanın en ünlü Denizcilik Tarihçilerinden Prof. Vitali DOTZENKO Kongreden çok etkilenmiş ve ülkesine dönüşünde Kongrenin ev sahibi Piri Reis Üniversitesi, düzenleyicisi IMEAK DTO ve İstanbul hakkında Rusça 101 sayfalık DENİZLER İNSANLARI AYIRDIĞI GİBİ BİRLEŞTİREBİLİYOR başlıklı bir kitap yazmıştır.Kitapta Türkiye’nin İLK ve TEK Denizcilik Üniversitesi Piri Reis Üniversitesi’nin , 2013 Ekim tarihi itibari ile Türkiye’nin İLK Çevre duyarlı Kampüsüne taşınması ile birlikte sadece Denizcilik Fakültesi olarak değil, Denizcilik Tarihi dahil Deniz ile ilgili her disiplinde vereceği eğitim ve yapacağı araştırmalara da değinilmiştir. Kitapta IMEAK DTO Yönetiminin uluslararası vizyonu ile çok kısa bir süre önce kurulmasına rağmen en başarılı Dünya Denizcilik Üniversiteleri arasında şimdiden yerini alan PİRİ REİS DENİZCİLİK ÜNİVERSİTESİ ve her denizcilik alanında gösterdiği uluslararası faaliyetlerden büyük övgü ile bahsedilmiştir.

IMEAK DTO Yönetiminin uluslararası denizcilik vizyon ve misyonu doğrultusunda, 2013 Ekim tarihinde Piri Reis Üniversitesi’nde, Em.OrAmiral Metin ATAÇ Başkanlığında bir Uluslararası Denizcilik Tarihi Uygulama Araştırma Merkezi kurulacak olup, Dünyanın en meşhur uluslararası Denizci Tarih Profesörleri bu merkezde görev yapacak, yayınları ile Osmanlı ve Türk Denizcilik tarihini, özellikle de PİRİ REİS’i dünyaya Piri Reis Üniversitesi’nden tanıtmaya devam edeceklerdir.

Piri Reis Üniversitesi tarafından kurulan İLK ULUSLARARASI DÜNYA DENİZCİ TARİHÇİLERİ BİRLİĞİ Başkanı Em.OrAmiral Metin ATAÇ’a gönderilen resmi yazıda, İKİNCİ ULUSLARARASI DÜNYA DENİZCİLİK TARİHİ KONGRESİNİN , Kurucu Piri Reis Üniversitesi himayelerinde 25-30 Temmuz 2014 tarihlerinde Rusya St.Petersburg şehrinde Admiral Makarov Denizcilik Üniversitesi, N.G.KUZNETSOV Denizcilik Üniversitesi, Rusya Devlet Televizyon ve Radyo Kurumu katkıları ile St,Petersburg Şehri Kültür ve Tarih Araştırma Merkezi tarafından yapılabilmesi için adaylıkları ilan edilmiş olup, izin istenilmiştir.

Yine Piri Reis Üniversitesi ve Kongrenin başarıları Londradaki Türk Büyükelçiliğine ulaşmış, Üniversitemize gönderilen resmi yazıda 13-14 Haziran 2013 tarihleri arasında Londra Greenwich Üniversitesi’nde Türkiye adına düzenlenecek bir PİRİ REİS KONFERANSINDA Üniversite uluslararası kadrolarının katkıları talep edilmiştir. Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Tarihi kadroları 2013 UNESCO PİRİ REİS YILI boyunca Türkiye’de ve Dünyanın çeşitli Denizcilik Platformlarında PİRİ REİS ve Üniversiteyi tanıtma çalışmalarına devam edecektir.

IMEAK DTO Yönetiminin uluslararası vizyon ve misyonu ile Türkiye’ye ve Dünyaya kazandırılan PİRİ REİS Üniversitesi bir Denizcilik TEMA Üniversitesidir. Yeni Kampüse taşınmakla beraber Denizcilik ile ilgili açacağı her yeni bölüm ve disiplinleri ile Türk ve Dünya Denizciliğine hizmet ve önderlik edecektir.Şimdiden ünü Türkiye sınırlarının dışına çıkmış, IMO,IAMU,IMLA, GLOBALMET gibi denizcilik platformlarında en faal ve saygın Denizcilik Üniversiteleri arasında yerini almıştır.

Piri Reis Üniversitesi, Kongre ve İstanbul hakkında ÖZEL olarak Rusya, St.Petersburg’da RUSÇA kaleme alınan 101 sayfalık kitabın kapak ve bazı sayfalarından örnekler, yazının ekinde PİRİ REİS Üniversitesini Türk ve Dünya Denizcilik Eğitimine kazandıran siz değerli Üniversitemiz ve IMEAK DTO mensuplarının dikkatlerine saygı ve şükranla sunulmaktadır.

14 Mart 2012 Çarşamba