PRU Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, Yeni Nesil Liderlik Sempozyumuna katıldı

DENİZ HARP OKULU KOMUTANLIĞI, Beşinci Barbaros Ulusal Liderlik Sempozyumu, “Yeni Nesil Liderlik” temasıyla Deniz Harp Okulunun İstanbul Tuzla’da bulunan yerleşkesinde, 21 Nisan’da yapıldı.

Sempozyuma, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, 22. Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Metin Ataç, Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı Koramiral Adnan Özbal, Emekli Koramiral Işık Biren, Emekli Koramiral Atilla Kıyat, Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, Deniz Harp Okulu öğrencileri ve çeşitli üniversitelerden akademisyenler katıldı. Moderatörlüğünü Mehmet Yıldırım Özel’in yaptığı sempozyumun Deniz Harp Okulu’nda Yeni Nesil Liderlik Konuşuldu konuşmacıları arasında; OYAK Genel Müdürü Coşkun Ulusoy, yazar Melih Arat, TCG GAZİANTEP İkinci Komutanı Deniz Kurmay Binbaşı Engin Demirtaşoğlu, Deniz Kurmay Yüzbaşı Faruk Gözoğlu. Procter&Gamble CEO’su Tankut Turnaoğlu, Yönetim ve İletişim Danışmanı Özlem Kıyat Berber, Fenerbahçe Basketbol Takımı Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan ve Teknosa Satış Direktörü Cem Işık yer aldı. Bir Donanmanın Temeli İnsandır Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel, “Bugün ve gelecekte silah, gemi inşa, atış kontrol ve seyir sistemlerine yönelik teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, hangi taktikler kullanılırsa kullanılsın, deniz harekâtının ve harbinin kaderini belirleyen faktör, personelin niteliği olacaktır. Bu nedenle bizim Deniz Harp Okulu olarak en önemli görevimiz. Deniz Kuvvetlerimizin ihtiyacı olan liderleri yetiştirmektir.” dedi ve konuşmasına şöyle devam etti: “Konuya Deniz Kuvvetleri açısından baktığımızda, biz Bir donanmanın temeli insandır.’ gerçeğinden harekette personelin liderlik ve karakter Özelliklerinin geliştirilmesine büyük önem atfediyoruz. Bu bağlamda Deniz Kuvvetlerinin esas subay kaynağı olan Deniz Harp Okulu, öncelikle sahip olduğu eğitim programı ve modern bilişim altyapısı ile Öğrencilerinin bilişsel gelişimini desteklediği ölçüde duyuşsal gelişimini de pekiştirmekte; iyi insan, iyi vatandaş olarak kuruma kattığı öğrencilerini iyi asker, iyi denizci olan yeni nesil liderler olarak teorik ve uygulamalı eğitimlerle yetiştirmektedir. Bugün mevcut yapısıyla Deniz Kuvvetlerimiz, dünya bahriyelerinde örneğine az rastlanır ileri teknoloji ve altyapıya sahip gemi inşa edebilen, yetiştirdiği nitelikli personeli ile bu teknolojiyi en iyi şekilde yönetebilen ve tüm dünya denizlerinde birleşik ve müşterek harekât yapabilen bir niteliğe kavuşmuştur.”

Military Science Intelligence

18 Mayıs 2016 Çarşamba