PRU Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan Japonya'da

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, önceki rektörümüz Prof. Dr. Osman Kamil Sağ ve Öğretim Görevlisi Seigo Hashimato ile resmî bir ziyaret gerçekleştirmek ve akademik temaslarda bulunmak üzere 21-24 Kasım 2016 tarihlerinde  Japonya’ya  yaptığı ziyareti tamamladı.

Prof. Dr. Oral ERDOĞAN ve beraberindeki heyet ilk olarak Dünya Denizcilik Üniversiteleri Birliği'ne (IAMU), ziyaret gerçekleştirdi. PRU Heyetini IAMU  Yürütücü Direktörü Takeshi NAKAZAWA  karşıladı. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduktan sonra Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral ERDOĞAN, Takeshi NAKAZAWA ’ya bir plaket takdim etti.

IAMU ziyaretinin  ardından Altyapı, Ulaştırma , Denizcilik Bakanlığı'nın ilgili Denizcilik Genel Müdürlüğü'ne ziyarette bulunuldu. Burada
Denizcilik Direktörü  Mr. Lchiro HAO, konuk heyeti karşıladı.

İkinci gün Japon Eğitim Gemisi Nippon Maru'ye ziyaret gerçekleştirildi. Captain Tomoki OKU, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral
ERDOĞAN’ı karşıladı.

Daha sonra Japonya Ajansı Denizcilik Eğitimi Gemi Adamları Genel İşlerden Sorumlu Direktörü Akihito KUMON ile bir görüşme yapıldı.

2. gün Tokyo Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Üniversitesi Rektörlüğü ziyaret edildi. Rektör  Prof. Dr. Toshio TAKEUCHİ ve PRU Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Daha sonra  Tokyo Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Üniversitesi , Denizcilik Fakültesi Dekanlığı ziyaret edildi. Piri Reis Üniversitesi Heyetini Dekan Tatsuro TSUKAMOTO karşıladı. Ziyarette Prof. Dr. Tadashi TOKAİ  ve Prof. Dr. Yoshiaki KUNİEDA’da konuk heyete eşlik etti.

Japonya’da 2 gün boyunca farklı kurum ve kuruluşlarla yapılan ziyaretleri değerlendire Prof. Dr. ERDOĞAN; “ Piri Reis Üniversitesi olarak gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretin; hem üniversitemiz hem de ülkemiz için ileri ki dönemlerde olumlu yansımalarının olacağına inanıyorum.” diye belirtti. Heyet olarak denizcilik sektörü ve eğitim konularında görüşmeler yaptıklarını  dile getiren Prof. Dr. ERDOĞAN, “Uluslararasılaşmaya büyük önem veren Piri Reis Üniversitesi, Japonya ile denizciliğin çeşitli alanlarında işbirliği adımlarını attı.”
diye sözlerine ekledi.
2 Aralık 2016 Cuma