PRU Öğrencileri Hem öğreniyor Hem Yarışıyor !

Piri Reis Üniversitesi öğrencileri, “ROTürk 2018 Çok Alanlı Robot Yarışması”nda 10 takım arasında Kablo Kontrollü Sualtı Aracı (ROV) projesiyle üçüncülük ödülü aldı.  2 Şubat 2018'de Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi yüzme havuzunda yapılan yarışma PRU Denizcilik Meslek Yüksek Okulu (DMYO) Elektronik ve Otomasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Uğur Çeltekligil’ in koordinasyonunda, Yrd. Doç. Dr. Şevket Gündüz ve Teknisyen Mahir Yıldırım’ın danışmanlığında DMYO ve Mühendislik Fakültesi (MF) öğrencileri tarafından derslerde öğrendikleri teorik bilgilerin uygulaması kapsamında gerçekleştirilmiştir.

PRU Mühendislik Fakültesi ve Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğrencileri, PRU ROV TEAM adı altında bir çalışma grubuyla yarışmaya katıldı. Ali Erdem Altınbaş, Kenan Karakullukçu, Zeynep Büşra Sürgü, Yağmur Çiçek, Ali Batuhan Kılıç ve Vehbi Berk Cigal’den oluşan PRU ROV TEAM öğrencileri mekanik, elektronik ve yazılım çalışmaları için üniversitemizin Gemi Makineleri Laboratuvarı ve diğer laboratuvar imkânlarından yararlanmışlar ve robotik konularında pratik yapma fırsatı bulmuşlardır.

En iyi öğrenme ilkesi ile hareket eden öğrenciler, robotun yapısının tüm bileşenlerinin tasarımını ve üretimini üniversite laboratuvarlarındaki tezgâhlar ve 3D yazıcıda gerçekleştirmişlerdir.  Sualtı robotunda, çok sayıda sensor, elektronik devreler, sekiz adet doğru akım motoru ve sürücüsü, IP tabanlı uygulamalar ve hazırlanan yazılım kullanılmış, böylece başarılı bir sistem entegrasyonu gerçekleştirilmiştir.

Proje grubu, bilgi birikimi ve deneyimleri ile bundan sonraki yarışmalara da katılmak için, robot ve diğer sistemler üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir.

6 Mart 2018 Salı