PRU Deniz Kampüsü'nde Yangın Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirildi.

Piri Reis Üniversitesi Deniz Kampüsü'nde, üniversite öğrencilerini ve çalışanlarını olası bir yangın durumuna karşı bilinçlendirmek amacıyla yapılan yangın ve kurtarma tatbikatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Daha önce belirlenen acil yardım ekipleri tarafından gerçekleştirilen kurtarma ve tahliye tatbikatı gerçeğini aratmadı. Tatbikat sırasında yangına ilk müdahale, öğrenci ve çalışanların tahliyesi, yüksek katlardan yangın merdivenleri aracılığıyla tahliye giriş katlarına ulaşma gibi senaryolar uygulandı.

Yangın anında nasıl hareket edeceklerini uygulamalı bir şekilde gösteren ekipler söndürme, kurtarma, koruma konularında da üniversite personeli ve öğrencilere bilgiler verdiler.

Yapılan tatbikatta herhangi bir sorun yaşanmazken, tatbikatı yöneten Öğretim Görevlisi Dr. Kadri TALUN öğrencilere ve çalışanlara teşekkür etti.

19 Kasım 2016 Cumartesi