PRU Beklentileri En Üst Düzeyde Karşılıyor

Türkiye'de lisans düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin deneyimlerini ve memnuniyetlerini anlama, üniversitelerin daha öğrenci merkezli üniversiteler olma yolunda ilerlemelerine katkı sağlama amacıyla ilki geçen yıl hazırlanan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2017 raporu yayınlandı.

PRU, A+ seviyesinde 11 devlet ve 11 vakıf üniversitesinin yer aldığı listede yer aldı.

Öğrencilerin üniversitelerden memnuniyetleri A+, A, B, C, D ve FF şeklinde sıralanıyor.

Bu yıl 108 devlet 56 vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 164 üniversitedeki 13 bin 694  öğrenciyle yüz yüze görüşülerek hazırlanan raporda üniversiteler eğitim ve öğretim kalitesi, yerleşkelerdeki yaşamın doyuruculuğu, öğrencilere sağlanan akademik destek ve ilgi, yönetim ve işleyiş, öğrenme imkan ve kaynaklarının zenginliği ile öğrencilere sundukları kişisel gelişim ve kariyer destekleri açısından altı ana başlıkta incelendi.

Kaynak: Habertürk

5 Temmuz 2017 Çarşamba