CUL-MAR-Skills

(MARitime Soft Skills for Onboard Healthy Nutrition and CULinary Arts in Seagoing Services)

CUL-MAR-Skills Projesi gemilerde çalışacak mutfak personellerinin özel ihtiyaçlarına göre hazırlanmış kapsamlı bir eğitim modülü oluşturmaya odaklanmıştır. Girişimcilik, atık yönetimi, yeşil dönüşüm, gıda israfını önleme gibi günümüzün gözde konularına odaklı dersler oluşturmaya odaklanan ve geleceğin gemi aşçılarını geleceğin zihniyeti ile yetiştirmeye önem veren proje aynı zamanda AB Mavi Beceriler stratejisi kapsamında yeni iş fırsatları yaratılmasına katkıda bulunacaktır.

AMAÇLAR

CUL-MAR-Skills Projesi gemi mutfağında çalışacak kişilerin eğitilmesini sağlamak ya da halihazırda çalışan kişilerin bilgilerini tazelemek amacıyla program geliştirmeyi hedeflemektedir. Bu kapsamda oluşturulması planlanan dersler aşağıdadır:

  • Denizciler için sağlıklı beslenme dersi
  • Gemi mutfakları için “Tedarik Zinciri Yönetimi” dersi
  • Girişimcilik becerileri kazandırmaya odaklı bir Gemi Yiyecek/İçecek Envanter Yönetimi dersi
  • Mavi Mutfaklarda Yeşil Dönüşüm adı altında atık yönetimine odaklı bir ders
  • Gemi personelinin sağlıklı beslenme ihtiyaçlarının dikkate alınmasıyla şekillenen bir gemi aşçısı yetiştirme modülü

Ayrıca proje kapsamında geçmişten günümüze gemicilik yemek kültürünü yansıtan ve gemi mutfağında pişirilen yemeklerin tafifleriyle zenginleştirilmiş bir yemek kitabı oluşturulacaktır.

PROJE KATILIMCILARI

MIRCEA CEL BATRAN ROMANYA DENIZ HARP OKULU – KOORDINATÖR – RNA (ROMANYA)

PIRI REIS ÜNIVERSITESI, PRU (TÜRKIYE)

EGE ÜNİVERSİTESİ (UAEGEAN) YUNANİSTAN

NIKOLA VAPTSAROV DENIZ HARP OKULU, NVNA (BULGARISTAN)

ÇEVRESEL DENİZ BÖLGELERİ BİRLİĞİ (CPMR) FRANSA

PROJE EKİBİ

Prof. Dr. M. Taner ALBAYRAK – Proje Yöneticisi

talbayrak@pirireis.edu.tr  tel: 0216 581 00 50 ext.12 30

Dr. Öğr. Üye. Pınar ÖZDEMİR – Koordinatör

pozdemir@pirireis.edu.tr  0216 581 00 50 ext. 13 66

Dr. Öğr. Üye. Uğur KAÇAN – Araştırmacı

ukacan@pirireis.edu.tr 0216 581 00 50 ext. 17 78