Prof. Dr. Oral Erdoğan

Türk Armatörler Birliği Çalıştayının Açılış Konuşmasını Yaptı.

Pîrî Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, Türk Armatörler Birliği(TAB) tarafından düzenlenen “Türk Deniz Taşımacılığının Teknolojik Dönüşüm/Gelişim Modeli” başlıklı çalıştayda  TAB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bedri İnce ve TAB ARGE ve İnovasyon Komitesi Başkanı Prof.Dr. Selma Ergin ile beraber açılış konuşmasını yaptı.

Bugün 09.00-17.00 saatleri arasında Sheraton Grand Ataşehir Oteli'nde yapılan çalıştayda  Endüstri 4.0 ile üretimde verimliliğin, IOT,  tüm sektörlerin stratejik hedeflerinde teknolojik dönüşümü ve dolayısıyla dijital dönüşümü konuları konuşuluyor. Bu konularla bağlantılı olarak Dünya deniz taşımacılığındaki teknolojik dönüşüm ele alınıyor.

Çalıştay, Türk Armatörler Birliğinin ARGE ve İnovasyon Komitesince ve komite direktörü Prof. Dr. Selma Ergin koordinesinde gerçekleştirilecek. Çalıştayda öğleden önce dijital dönüşüm ve IMO/AB regülasyonları ile ortaya çıkan teknolojiler konusunda sunumlar yapılacak, öğleden sonra ise iki oturumlu panel gerçekleştirilecek. Panel oturumlarında gemi işletmeciliği şirket profesyonelleri, klas ve bakanlık temsilcileri ile bilişim uzmanları gibi konuya açıklık getirecek birbirinden değerli panelistler olacak.

'Türk Deniz Taşımacılığının Teknolojik Dönüşüm/Gelişim Modeli' çalıştayına; armatörler, şirket kıdemli profesyonelleri, tersane sahipleri ve yöneticileri, öğretim üyeleri klas kuruluşları, bilişim ve inovasyon ağırlıklı şirketler, gemi makine, mekaniği ve sevk sistemleri firmaları, uluslararası danışmanlık firmaları, elektronik ve iletişim firmaları, teknokent yöneticileri, bazı üniversitelerin araştırma ve uygulama merkezleri direktörleri, sektörün konuyla ilgili STK’ları vb. kurum/kuruluşlar davet edildi.

18 Nisan 2018 Çarşamba