Piri Reis Üniversitesi Simülatör Merkezi Açılışı

Piri Reis Üniversitesi Simülatör Merkezi'nin açılışı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet ARSLAN’ın katılımlarıyla gerçekleşti. Piri Reis Üniversitesi; Simülatör Merkeziyle öğrencilerine denize çıkmadan uygulamalı eğitim imkanı sunmaktadır.

Simülatörlerde aynı anda 200 öğrenci eğitim yapabilmektedir. Bu işlemleri gerçekleştirmede, merkezi sistemle bulut tabanlı olarak yürütülen 400’den fazla bilgisayar, 16 sunucu, 422 monitör, 38 projeksiyon aygıtı, 150’den fazla özel donanım bileşeni aracılığıyla 30’u aşkın konfigürasyon kullanılmaktadır.

Uygulama ortamları olarak, 360, 330 ve 270 derece görüş alanına sahip 3 adet Köprüüstü , Tam Donanımlı

Makine Dairesi, Sıvı Yük Elleçleme, ARPA, Radar, ECDIS, GMDSS, hareketli platforma sahip Vinç simülatörü, Dinamik Mevkilenme, Demirleme, Römorkör, Yat, Balıkçılık, Çevre, Gemi Trafik Sistemi, Gemi ve Liman Tersane Modelleme simülatörleri kullanılmaktadır.

Simülatör ortamlarının yanı sıra, 2 çok maksatlı derslik, 2 makine dairesi eğitim dersliği, 4 brifing salonu kullanılmakta, tüm sistem ana kontrol odasından aynı anda kontrol ve yönetilebilmekte, senaryo yükleme ve oyuna anında müdahaleler buradan yapılabilmektedir.

Benzer şekilde, makine dairesi simülatöründe, gemi ortamındakine birebir benzer kontrol paneli, dokunmatik ekranlar, kumanda panel ve devreleri, gerçekçi eğitim ortamının tüm öğelerini içermektedir.

7 Ekim 2016 Cuma