Pîrî Reis Üniversitesi Rektörü'nün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı:

Rektörümüzün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı:

Cumhuriyetimizin ilanının 94’üncü yıldönümünde bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.

Türkiye Cumhuriyeti, Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk halkının büyük özverisi ve çabasıyla 29 Ekim 1923 yılında kurulmuştur. Bu tarihten sonra “Cumhuriyet” ülkemiz için sadece bir yönetim biçimi değil aynı zamanda bir çağdaşlaşma ve aydınlanma hareketi haline gelmiştir.

94 yıldır sürdürülen gayreti; bugün biz de Pîrî Reis Üniversitesi olarak, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında; bilimi rehber edinen, evrensel ilkeleri özümseyen gençleri yetiştirerek sürdürüyoruz.

“.....Arkadaşlar! En güzel coğrafi vaziyette ve üç tarafı denizle çevrili olan Türkiye; endüstrisi, ticareti ve sporu ile, en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir. Bu kabiliyetten istifadeyi bilmeliyiz; denizciliği, Türkün büyük ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız.....” Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Denizciliği için 1 Kasım 1937’de söylediği bu sözler ışığında, denizcilik temalı bir üniversite olarak; Türk Denizcilik Örf, Adet, Ananeleri çerçevesinde; Dünya Kalitesi ve Standartlarında eğitim, öğretim vererek, mükemmel eğitilmiş gençler yetiştiriyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti gibi değerli bir armağanı bize kazandıran başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, vatan için kendini feda eden tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.
Sevgi ve Saygılarımla,

Prof.Dr. Oral ERDOĞAN