Pîrî Reis Üniversitesi İngiliz Mühendislik Kraliyet Akademisi Ödülünü aldı.

Pîrî Reis Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rauf Nurettin Nişel’in yürütücülüğünü yaptığı “Türk Kobilerinin Endüstri 4.0’a hazırlanması” konulu araştırma projesi Royal Academy of Engineering tarafından ödüle layık görülmüştür.

Bu proje aynı zamanda TÜBİTAK tarafından  1601 –  Yenilik Ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Pîrî Reis Üniversitesi’nin bu projesinin dünyanın mühendislik alanında en saygın ve tanınan kurumu İngiliz Mühendislik Kraliyet Akademisi tarafından ödüle layık görülmesi, projenin sonuçları itibarıyla Üniversitemiz Türk ve İngiliz Kobileri tarafından yenilik ve girişimcilik alanlarında söz sahibi üniversiteler arasında yer alma imkânına sahip olacaktır. Bu önemli gelişmenin Pîrî Reis Üniversitesi’nin uluslararası tanınırlığına önemli bir katkıda bulunması hedeflenmektedir.

Haber linki

9 Temmuz 2019 Salı