Piri Reis Üniversitesi Gemisi, İstanbul'dan Samsun'a tarihi yolculuğa çıktı.

Yüz yıl sonra İstanbul'dan Samsun'a tarihi yolculuk yeniden yapılıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İstanbul'dan Samsun'a gerçekleştirdiği tarihi yolculuğun temsili gerçekleştirildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İstanbul'dan Samsun'a gerçekleştirdiği tarihi yolculuğun temsili gerçekleştirildi. 81 ilden İstanbul'a gelen gençler, Piri Reis Üniversitesi Gemisi ile Sarayburnu'ndan Samsun'a hareket etti. Piri Reis Gemisi'nin boğaz geçişi drone ile havadan görüntülendi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100'üncü yılı nedeniyle Piri Reis Üniversitesi Gemisi, İstanbul'dan Samsun'a tarihi bir yolculuğa çıktı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde 81 şehir ile KKTC, Almanya, Fransa, Avusturya, Hollanda, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kazakistan'dan gelen 182 temsilci genç ve 70 başarılı sporcu, İstanbul'dan Samsun'a Piri Reis Üniversitesi Gemisi ile çıkış yaptı. Üç gün sürecek yolculuk boyunca Milli Mücadele Dönemi ile ilgili atölye çalışmaları ve tarih söyleşileri yapılacak.

Haberin Videosu İçin : https://youtu.be/_lw-CO0zgaY

17 Mayıs 2019 Cuma