Pîrî Reis Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 2. Sınıf Öğrencileri Projesiyle TÜBİTAK'ın Desteği Kazandılar

Pîrî Reis Üniversitesi; Endüstri Mühendisliği Bölümü 2.sınıf öğrencileri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rauf Nurettin Nişel’in danışmanlığında  “Termal (Isıl) Konforu Seviyesinin Ölçümü ve Termal Konforu Etkileyen Faktörlerin Analizi – Piri Reis Üniversitesi Uygulaması” konulu araştırma projesi oluşturulmuştur.

Bu proje de TÜBİTAK tarafından 2018 yılı 2. dönem 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmış ve 2018-2019 akademik döneminde Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün TÜBİTAK'ın desteğine hak kazanan ikinci araştırma projesi olmuştur.

Pîrî Reis Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin termal konfor alanında yaptıkları bilimsel araştırmada öğrencilerimiz uluslararası standartları kullanarak üniversitemiz ortamında ölçümleme yapmışlardır. Araştırmanın, konusu itibarıyla öğrencilerin çevre duyarlılığını artıracak nitelikte olması, öğrencilerimizin yaptıkları bu çalışmalarla çevreye olan katkılarını üst seviyeye çıkarması beklenmiştir. Araştırma Projesi başarıyla tamamlanarak  29 Temmuz 2020 tarihinde  Tübitak’a sunulmuştur. Pîrî Reis Üniversitesi için geliştirdikleri bu araştırma modelinin uluslararası tanınırlığını ve kabulünü sağlamak için Atina’da çevre koruma alanında tanınmış köklü bir kurum olan The Mediterranean Scientific Association for Environmental Protection (MESAEP Akdeniz Bilimsel Çevre Koruma Kurumu) tarafından düzenlenen konferans için yapılan başvuru kabul edilmiştir. 26 Ekim 2020 tarihinde Konferansta başarıyla yapılan poster sunumu aşağıda yer almaktadır.

10 Kasım 2020 Salı

360°