MEKATRONİK PROGRAMI

NEDEN PRU DMYO “MEKATRONİK PROGRAMI”NI TERCİH ETMELİSİNİZ?

Mekatronik, elektrik, elektronik, bilgisayar ve makine gibi önemli teknik dalların birleştirilmesinden oluşturulmuş bir meslektir. Mekatronik programı, uzman eğitim ve öğretim akademik kadrosu ile öğrencileri deniz ticaret gemilerinde Elektro Teknik Zabiti görevine hazırlamayı amaçlar. Mekatronik programının teknik ve denizcilik dersleri, üniversitenin modern teçhizatlı laboratuvar olanakları ile zenginleştirilmiştir. Dersler laboratuvar uygulamaları ile birlikte yapılmaktadır. Dört yarıyıllık programdaki derslerin %36 sı İngilizce yapılmakta olup, tüm derslerin de %30 u laboratuvarlarda ve simülatörlerde gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerimize okul eğitim gemisinde ve endüstriye dayalı işyeri stajı yapma olanağı da mevcuttur.

Mekatronik programı başarı ile tamamlandığında öğrencilere Mekatronik ön lisans diploması verilir. Ders programı Mekatronik programı mezunları gerekli eğitim başarısını gösterdikleri takdirde dikey geçiş ile fakültelerin ilgili mühendislik bölümlerinde eğitimlerine devam edebileceklerdir. Bu programda öğrenim görecek öğrenciler, Türkiye’de bir ilk olarak; öğrenim ücretinin büyük bir kısmını mezun olduktan sonra “İş Garantili” olarak ödemek suretiyle, çok az bir ücret ödeyerek öğrenimlerini gerçekleştirebilirler. Ayrıca, bu program mezunları; Elektrik Mühendisliği, Elektrik –Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği , Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İmalat Mühendisliği , Kontrol Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Makine Mühendisliği , Mekatronik Mühendisliği , Uzay Mühendisliği lisans programlarına dikey geçiş yaparak lisans tamamlayabilirler.

İŞ OLANAKLARI

STCW 2010’a tam uyumlu olan müfredatı ile, PRU DMYO Mekatronik mezunları, Türkiye’de ilk, Dünyada ikinci olarak, ticari gemilerde Elektro Teknik Zabiti olarak işe başlayabilirler. Ayrıca, tersane, liman, denizcilik firmalarının yer hizmetlerinde ve marinalar ile denizcilikten bağımsız endüstri kuruluşlarının enerji, elektronik, otomasyon, kontrol, iletişim ve otomotiv gibi alanlarında teknik hizmetler ile ilgili pozisyonlarda da teknisyen olarak çalışabilirler.