GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME PROGRAMI

NEDEN PRU DMYO “GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME PROGRAMI”NI TERCİH ETMELİSİNİZ?

Bu programdan mezun olanlar, deniz stajlarını da tamamlayarak 3000 KW büyüklüğe kadarki gemilerde makine vardiya zabiti yeterliği kazanırlar. Ancak, Gemi Makineleri İşletme programı eğitimini PRU DMYO gören zabit adayları çok özel ayrıcalıklara sahip olacaklardır. Tüm eğitimler, uzakyol mühendisi ehliyetine sahip çok deneyimli “Denizci Eğitimci” öğretim elemanları tarafından, Dünya çapında modern laboratuvar ve simülatörler desteğinde yapılmaktadır. Ayrıca, öğrenciler açık deniz stajının bir kısmını, “PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ GEMİSİ’nde yapma imkanına sahiptirler. Bu programdan mezun olduktan sonra Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği “lisans” programına dikey geçiş yapmak da mümkündür. Bu öğrenciler, PRÜ DMYO daki eğitimlerinin kalitesi nedeniyle fakülte eğitimini de başarı ile sürdürmekte ve uzakyol vardiya mühendisliği/başmühendisliğine kadar yükselme olanağı kazanmaktadır. Bu programda öğrenim görecek öğrenciler, Türkiye’de bir ilk olarak; öğrenim ücretinin büyük bir kısmını mezun olduktan sonra “İş Garantili” olarak ödemek suretiyle, çok az bir ücret ödeyerek öğrenimlerini gerçekleştirebilirler.

Öğrencilerimiz gerekli eğitim başarısını gösterdikleri taktirde Denizcilik Fakültemizin Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği programına dikey geçişle lisans eğitimlerini tamamlayabilirler. Ayrıca, bu program mezunları; Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği lisans programlarına dikey geçiş yaparak lisans tamamlayabilirler.

DMYO müfredatı STCW 2010’a tam uyumludur.

İŞ OLANAKLARI

Mezunlar, 3000 KW büyüklüğe kadarki gemiler için en çok tercih edilen makine vardiya zabitleri olmaktadırlar. Ayrıca, meslekte edineceği tecrübe ve ileride alacağı ilave eğitimler ile ya da lisans programına dikey geçiş yaparak uzak yol vardiya mühendisliğine/Başmühendisliğe kadar yükselenler için daha kazançlı iş olanakları da mevcuttur.

Gemi makineleri işletme programı; esas olarak gemi makine vardiya zabiti yetiştirmeyi amaçlamasının yanı sıra, gemilerdeki teknik donanım çeşitliliği nedeniyle mezunlarına ileri matematik, fizik, kimya, teknik resim, bilgisayar, statik, dinamik ve ısı transferi konularında da sektörde ihtiyaç duyulan bilgiyi kazandırmaktadır. Bu donanımlara sahip mezunlar, şirketlerde ve kara tesislerinde

• Bakım teknisyeni,
  • Onarım teknisyeni,
  • Denizcilik işletmeleri teknik destek elemanı gibi pek çok alanda iş bulma olanağına sahip olurlar.