DENİZ VE LİMAN İŞLETMECİLİĞİ PROGRRAMI

NEDEN  “DENİZ VE LİMAN İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI”NI TERCİH ETMELİSİNİZ?

Deniz ve Liman İşletmeciliği programının amacı mezunlarını deniz teknik ve ticari yönetim, limanlar ve terminaller, gemi acentacılığı ve gemi sigortacılığı şirketlerindeki görevlere hazırlamaktır. Öğrenciler temel dersleri takiben, Seyir, Gemicilik, Gemi Yapısı ve Dengesi, Yük İşlemleri ve Gemi Stabilitesi, Deniz Teknik ve Ticari İşletmeciliği ve Liman İşletmeciliği ve Yönetimi gibi dersler alarak alanlarında uzmanlaşırlar. Program başarı ile tamamlandığında öğrenciler Deniz ve Liman İşletmeciliği ön lisans diploması ve Yakın Yol Vardiya Zabiti ehliyetine sahip olabilecektir. Öğrencilerimiz gerekli eğitim başarısını gösterdikleri takdirde dikey geçiş ile fakültelerin ilgili lisans bölümlerinde eğitimlerine devam edebileceklerdir. Bu programda öğrenim görecek öğrenciler, Türkiye’de bir ilk olarak; öğrenim ücretinin büyük bir kısmını mezun olduktan sonra “İş Garantili” olarak ödemek suretiyle, çok az bir ücret ödeyerek öğrenimlerini gerçekleştirebilirler.

Öğrencilerimiz gerekli eğitim başarısını gösterdikleri taktirde Denizcilik Fakültemizin Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği programına dikey geçişle lisans eğitimlerini tamamlayabilirler. Ayrıca, bu program mezunları; Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Güverte, İşletme , Lojistik Yönetimi, Uluslararası Ticaret lisans programlarına dikey geçiş yaparak lisans tamamlayabilirler.

İŞ OLANAKLARI

Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı mezunları, sahip oldukları Yakın Yol Vardiya Zabiti  ehliyeti sayesinde liman içerisinde görev yapan 500 grostondan küçük teknelerde de kaptanlık yapabileceklerdir. Bu yetenekleri ile DLİ görevini de daha verimli olarak yapabileceklerdir. Mezunlar ayrıca, yerli ve yabancı liman operatörleri, terminaller, gemi acentaları ve armatörlük şirketlerinde de rahatlıkla iş bulabileceklerdir.