DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME PROGRAMI

NEDEN PRU DMYO “DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME PROGRAMI”NI TERCİH ETMELİSİNİZ?

Bu programdan mezun olanlar, deniz stajlarını da tamamlayarak 3000 GRT büyüklüğe kadarki gemilerde vardiya zabiti yeterliği kazanırlar. Ancak, “Deniz Ulaştırma İşletme programı” eğitimini PRU DMYO gören zabit adayları çok özel ayrıcalıklara sahip olacaklardır. Tüm eğitimler, uzakyol ehliyetine sahip çok deneyimli “Denizci Eğitimci” öğretim elemanları tarafından, Dünya çapında modern laboratuvar ve simülatörler desteğinde yapılmaktadır. Ayrıca, öğrenciler açık deniz stajının bir kısmını, özel olarak birebir tasarlanmış “eğitim köprüstü” de bulunan “PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ GEMİSİ’nde yapma imkanına sahiptirler. Bu programdan mezun olduktan sonra deniz ulaştırma işletme mühendisliği “lisans” programına dikey geçiş yapmak da mümkündür. Bu öğrenciler, PRÜ DMYO daki eğitimlerinin kalitesi nedeniyle fakülte eğitimini de başarı ile sürdürmekte ve uzakyol vardiya zabitliğine/kaptanlığına kadar yükselme olanağı kazanmaktadır. Bu programda öğrenim görecek öğrenciler, Türkiye’de bir ilk olarak; öğrenim ücretinin büyük bir kısmını mezun olduktan sonra “İş Garantili” olarak ödemek suretiyle, çok az bir ücret ödeyerek öğrenimlerini gerçekleştirebilirler.

Öğrencilerimiz gerekli eğitim başarısını gösterdikleri taktirde Denizcilik Fakültemizin Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği programına dikey geçişle lisans eğitimlerini tamamlayabilirler. Ayrıca, bu program mezunları; Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Güverte, İşletme , Lojistik Yönetimi, Uluslararası Ticaret lisans programlarına dikey geçiş yaparak lisans tamamlayabilirler.

DMYO müfredatı STCW 2010’a tam uyumludur.

İŞ OLANAKLARI

Mezunlar, 3000 GRT büyüklüğe kadarki gemiler için en çok tercih edilen zabit ve kaptanlar olmaktadırlar. Ayrıca, meslekte edineceği tecrübe ve ileride alacağı ilave eğitimler ile ya da lisans programına dikey geçiş yaparak uzak yol vardiya zabitliğine/kaptanlığına kadar yükselenler için daha kazançlı iş olanakları da mevcuttur.

Esas olarak ticaret gemilerinde çalışacak zabit ve kaptan yetiştirmeyi amaçlayan Deniz Ulaştırma İşletme Programından mezun olanlar, denizcilik sektörünün, karada konuşlu faaliyetleri arasında olan liman yönetimi işleri, gemi işletmeciliği, deniz sigortacılığı ve deniz acenteliği gibi birçok alanda da rahatlıkla iş bulabilmektedirler.