BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI

Bologna Program Bilgisi

EĞİTİM

Bilgisayar Programcılığı temel olarak öğrencileri Bilgisayar Programcısı, Bilgisayar Program Teknikeri ve Yazılım Geliştirme Uzmanı görevlerine hazırlamayı amaçlar. Program başarı ile tamamlandığında öğrenciler Bilgisayar Programcısı, Bilgisayar Program Teknikeri ya da Yazılım Geliştirme Uzmanı olur. PRÜ DMYO Bilgisayar Programcılığı öğrencileri, genel programcılık eğitiminin yanı sıra denizcilik sektörüyle ilişkili Lojistik Bilişimi, Deniz Teknik İşletmeciliği ile Liman İşletmeciliği ve Yönetimi gibi dersler ile de denizcilik şirketleri, limanlar ve tersanelerde deniz ve liman işletmelerinin bilişim birimlerinde çalışabilmek için gerekli donanımları da kazanırlar.

Bu program mezunları ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS)’nda başarılı oldukları takdirde;

-Bilgisayar Mühendisliği,

-Bilgisayar Bilimleri,

-Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri,

-Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği,

-Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği,

-Bilgisayar-Enformatik,

-Bilişim Sistemleri Mühendisliği,

-Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri,

-Endüstri Mühendisliği,

-Fizik,

-Fizik Mühendisliği,

-İstatistik,

-İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri,

-Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği,

-Matematik ve Bilgisayar Bilimleri,

-Matematik-Bilgisayar,

-Meteoroloji Mühendisliği,

-Uzay Mühendisliği

-Yazılım Mühendisliği lisans programlarına dikey geçiş yaparak lisans derecelerini tamamlayabilirler.

İŞ OLANAKLARI

Mezunlar denizcilik şirketleri, limanlar ve tersanelerde kullanılan bilgisayar destekli yönetim, üretim ve kontrol sistemlerinin ve gemilerdeki bilgisayar kontrollü entegre otomasyon sistemlerinin yazılımlarının geliştirilmesinde çalışabilirler. Ayrıca mezunlar deniz ve liman işletmelerinin bilişim departmanları, bankalar, hemen hemen tüm kamu kuruluşları, özel sektördeki bilişim ve yazılım firmaları, işletmelerin yazılım ve donanım bölümleri, bilgi işlem merkezleri, lojistik firmaları, internet çözümleri geliştiren firmalar ve bilgisayar destekli endüstriyel tasarım firmalarında rahatlıkla iş bulabileceklerdir. Bunların yanı sıra bireysel imkânlarıyla da kendi işlerini kurabileceklerdir.