Mühendislik Fakültesi Öğrencileri ATİNA’da Düzenlenen SNAME 15. Teknik Toplantısına Katıldılar

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü 4.sınıf öğrencilerimiz; Güner Dönmez, Kerem Küçük, Doğancan Uzun ve Ahmet Yavuz Çağlar, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sander Çalışal başkanlığında 15.01.2015 tarihinde Atina Teknik Üniversitesinde düzenlenen The Society of Naval Arctitects and Marine Engineers-SNAME’in 15. Teknik Toplantısına iştirak etmişlerdir. Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği öğrencilerinin de üyesi olduğu (SNAME)’ın himayesinde gerçekleştirilen ve Atina Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin bitirme tezlerinin de sunulduğu bu toplantıda Prof. Dr. Sander Çalışal, jüri üyesi olarak da görev almıştır.

Tez sunumlarının sonunda Prof. Dr. Sander ÇALIŞAL tarafından SNAME Başkanına Üniversitemiz adına şilt takdim edilmiştir..

Ekibimiz ayrıca, 16.01.2015 tarihinde Atina Teknik Üniversitesinin Kampüsünü de ziyaret ederek incelemelerde bulunmuşlardır. İncelemeler sonunda Prof. Dr. Sander ÇALIŞAL tarafından Atina Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanına Pîrî Reis Haritası hediye edilerek, okulumuzun adını aldığı ünlü denizci ve kartograf Amiral Pîrî Reis hakkında bilgiler verilmiştir.

Öğrencilerimiz, ileride meslek arkadaşı olacakları Atina Teknik Üniversitesinin öğrencileri ile dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapmış olan Atina Şehrini de gezme fırsatı bularak, Ulusal Kütüphane, Akropolis ve Akropolis Müzesinden kültürel bilgiler edinmişlerdir.

5 Şubat 2015 Perşembe