MENTORESS Projesi ilk konferansını Pîrî Reis Üniversitesinde gerçekleştirdi.

Piri Reis Üniversitesi Deniz Kampüsü'nde Erasmus+ Programı, Ana Eylem 2:Stratejik Ortaklıklar programı kapsamında Avrupa Komisyonunu temsil eden Ulusal Ajans (T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı) tarafından verilen hibe ile hayata geçirilmekte olan MENTORESS Projesi Konferansı düzenlendi.

Maritime Education Network to Orient and Retain Women for Efficient Seagoing Services (Kadın Zabitlerin Etkinliklerinin Arttırılması İçin Mentorluk Eğitim Programı) sözcüklerinin baş harflerinden oluşan bir akronim olan MENTORESS Projesi denizcilik sektöründeki tüm kadınların karşılaştıkları sorunları tam olarak tespit etmeyi ve kadınlara bu sorunların çözümüne yönelik beceriler kazandırmayı amaçlamaktadır.

Konferans, projenin yöneticisi olan Doç. Dr. Taner Albayrak tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başladı. Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgül Taşpınar'ın yaptığı konuşma ile devam etti. Daha sonra proje koordinatörü Dr. Pınar Özdemir projeyi tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. WISTA YAKAMOZ temsilcisi   Aysu Gürgen'de kadınların denizcilik sektöründeki yerleri hakkında bilgi verdi. Konferans proje ortağı olan dört ülkeden gelen katılımcıların yaptığı sunumlarla devam etti.

Projenin ana amacı kadınların karşılaşması olası olan bu sorunlarla başa çıkmalarını sağlayacak bir eğitim programı geliştirmek ve bu programın uzaktan eğitim yoluyla denizcilik eğitimi veren tüm kurumlarda uygulanmasını sağlamaktır. Proje ayrıca kadınlarda bulunan liderlik becerilerini geliştirmeyi de amaçlamaktadır. Projenin bir diğer amacı denizciler arasında mentorluk ve e-mentorluk programlarının yerleşmesini ve bu programların söz konusu hedefleri gerçekleştirmek üzere etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır. Proje bir bütün olarak  sadece kadın değil, erkek denizci adaylarına da fayda sağda sağlamayı amaçlamaktadır.

Türkiye'den Piri Reis Üniversitesi, Romanya'dan "Mircea cel Batran" Deniz Harp Okulu, Polonya'dan Akademıa Marynarkı Wojennej ve Bulgaristan'dan "Nikola Yonkov Vaptsarov"  Deniz Harp Okulu olmak üzere dört denizcilik okulu tarafından yürütülecek olan proje sonucunda sadece denizcilik okullarında değil tüm erkek egemen iş alanlarına eleman yetiştiren okullarda kullanılabilecek bir müfredata ulaşılması hedeflenmektedir.

MENTORESS

7 Mart 2018 Çarşamba