Lisans ve Önlisans Öğrencilerimiz İçin Kayıt Yenileme Duyurusu

LİSANS ve ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİMİZE KAYIT YENİLEME HAKKINDA DUYURU

2020-2021 Eğitim – Öğretim Yılı Akademik Takvimimize Göre;

Lisans ve Önlisans öğrencilerimiz için 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı kayıt yenileme işlemleri, 7 Eylül – 18 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kayıt yenileyecek öğrencilerin pandemi dolayısıyla bizzat kayıta gelmelerine gerek yoktur. Ancak Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden ders seçim işlemlerini mutlaka yapacaklardır.

Güz yarıyılı için 28 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında otomasyon sistemi ile derse yazılma işlemleri yapılacağından Akademik yılbaşında tüm eğitim yılına ait ödeme işlemlerinin yapılmış olması gerekmektedir. Aksi takdirde; kayıt yenileme ve derse yazılma ile ilgili otomasyon programı gereğince (Öğrenim Ücretleri ile ilgili işlemlerin tamamlanmaması, varsa geçmiş dönem borçlarının ödenmemiş olması vb. durumlarda) kayıt yenileme ve derse yazılma işlemlerinin yapılabilmesi mümkün olmayacaktır.

SİZLERİN VE BİZLERİN SAĞLIĞINI KORUMAK AMACIYLA KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİNDE MECBUR KALINMADIKÇA OKULA GELMEDEN ONLİNE ÖDEME ŞEKİLLERİ TERCİH EDİLMESİ ÖNEMLE RİCA OLUNUR.

Ödeme işlemleri aşağıdaki şekillerde yapılacaktır;

• Peşin ödemelerde EFT ve HAVALE yolu ile

Hesap Adı:                                        Banka                                 Iban No

Piri Reis Üniversitesi                      Garanti Bankası               TR63 0006 2000 3410 0006 2966 74

Piri Reis Üniversitesi                      İş Bankası                          TR39 0006 4000 0011 2700 5060 79

Piri Reis Üniversitesi                      Ziraat Bankası                   TR49 0001 0022 8358 8868 3950 03

Banka havale/ eft yapılırken dekont açıklama kısmına mutlaka öğrenci numarası, adı ve soyadı belirtilmesi gerekmektedir.

• Kredi Kartı İle Taksitlendirme

Kredi Kartı ile yapılacak peşin ya da taksitli ödemeler için  https://pirireis.param.com.tr/ linkini kullanarak üniversitemize gelmeden internet ortamında işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Kredi kartlarına 9 taksit seçeneği bulunmaktadır.

• Banka Aracılığı ile Taksitlendirme

Garanti Bankası, İş Bankası ve Ziraat Bankası ile yapmış olduğumuz anlaşma ile tüm şubelerinden taksit (KMH) imkânından faydalanabilirsiniz. Bunun için Ois den alacağınız Öğrenci kayıt süreci tablosu ile birlikte bankaların vereceği sözleşmeyi ve taahhütnameyi doldurmanız ve başvurunuzun banka tarafından onaylanması gerekmektedir.

• Vadeli Öğrenim Ücreti

Vadeli Öğrenim Ücreti tanımlanmış olup, Vadeli Öğrenim Ücreti kullanmak isteyen öğrencilerin gerekli evrakları tamamlayarak Öğrenci, Kefil ve Kefil eşi ile birlikte Üniversiteye gelmeleri gerekmektedir. Stajda olan öğrenciler haricinde öğrenci veya kefilin birlikte kayıda gelmemesi durumunda kayıt işlemi gerçekleştirilmeyecektir.

Kardeş Bursu / Öğretmen-Öğretim Üyesi Görevlisi Bursu

Geçmiş yıllarda bu burslardan faydalanmış olan öğrenciler, kardeş bursu için her iki kardeşin de vukuatlı nüfus örneği, Öğretmen bursu içinde görev belgesini ibraz etmeleri gerekmektedir.

Bursu Kesilen Öğrenciler

Bursu kesilen öğrenciler her yarıyıl başlarında ve ders kredisi başına ödeme yapacaklardır. Öğrenci İşleri Sisteminden dersler seçildikten sonra oluşan fiyat ilgili yarıyıl eğitim bedeli olacaktır.

Deniz Stajına Çıkmış ve Çıkacak Öğrenciler

• 2019/2020 Eğitim-Öğretim döneminde uzun deniz açık deniz stajına çıkan Denizcilik Fakültesi öğrencilerine,  2020/2021 Eğitim-Öğretim yılı öğrenim bedelinden bir sefere mahsus 1/3 oranında indirim yapılacaktır.
  • Son sınıf öğrencisi olup uzun dönem açık deniz stajına çıkacak öğrenciler Fakülteden/Kurumsal Staj Ofisinden alacakları staja çıkabilir belgesi ile Öğrenim bedelinin 1/3 ü oranında indirim yapılacaktır.

(4.sınıf başında uzun dönem açık deniz stajına çıkması belli olmayıp, dönem içinde staja çıkılması halinde ilgili yıla ait eğitim bedelinin 1/3 ü oranında indirim yapılacaktır.)

• Normal Eğitim-Öğretim döneminde uzun dönem açık deniz stajına çıkamayan öğrenciler staja çıkmaları halinde, açık deniz stajı dersi kredisi için ödenecek ücretin 2/3 ünü ödeyeceklerdir.
  • Mezun olabilmek için tüm derslerini tamamlamış fakat stajını tamamlayamamış öğrencilerin, staj için 2 kredi ücreti yatırarak kayıt yenilemeleri gerekir.

(Uzun dönem açık deniz stajına ilk kez çıkan öğrencileri kapsamamaktadır.)

Hazırlık

İngilizce Hazırlık sınıfında başarısız olan ve tekrar sınava katılacak öğrenciler, kayıt yenileme işlemlerini sınav sonuçları açıklandıktan sonra yapmaları gerekmektedir.

5 Eylül 2020 Cumartesi
Whatsapp Hattı