IAMU'dan Haber

Piri Reis Üniversitesi'nin Son Başarıları

Uluslararası Denizcilik Üniversiteleri Birliği, üye üniversiteler arasında bulunan Piri Reis Üniversitesi’nin Türkiye’deki Yükseköğretim Kurulu tarafından “Uluslararası İşbirliği alanında Üstün Başarı Ödülü”ne layık görüldüğünü belirtmiş ve internet sitesinde duyurmuştur. Ülke çapındaki toplam 207 devlet ve vakıf üniversitesi arasında bulunan Piri Reis Üniversitesi-PRU Katar Deniz Harp Okulu’nun akademik eğitim yapısının oluşturulması ve işletilmesi ile ilgili olarak yapılan uluslararası çalışmalarından ve başarılarından dolayı ödüle layık görülmüştür.

PRU aynı zamanda AB Erasmus+ Stratejik İşbirlikleri Projesi kapsamında da yürütücü partner olarak yeni bir hibe de kazanmış olup, MINE-EMI (Hızlı Gelişmekte olan Denizcilik Alanları için Denizcilik İnovasyon Eğitim Ağı) denizlerin etkin ve verimli kullanımı için deniz ulaştırmasınınn sürdürülebilir gelişimine yeni çözümler getirmek amacında olan bir projedir.

Üniversitemizin YÖK tarafından layık görüldüğü “Uluslararası İşbirliği alanında Üstün Başarı Ödülü”nü almasıyla ilgili olarak Uluslararası Denizcilik Üniversiteleri Birliği’nin haberine ait detaylar aşağıdaki linkte verilmiştir.

31 Ekim 2019 Perşembe