Hedef 2023`te 1 Milyon Amatör Denizci Projesi

“Hedef 2023`te 1 Milyon Amatör Denizci Projesi” kapsamında Piri Reis Üniversitesi’nin çok sayıda öğrencisi, akademik ve idari personeli 4 saatlik teorik ve uygulamalı eğitimin sonunda “Amatör Denizci Belgesi” almaya hak kazandı. T.C.Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın desteği ile ücretsiz verilen eğitime Piri Reis Üniversitesi çalışanları ve öğrencileri tarafından yüksek katılım sağlandı. 297 kişinin katıldığı eğitim Deniz Kampüsü Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Eğitim; Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğünden Uzakyol Kaptanı Esat Güzel tarafından verildi. Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr . Oral Erdoğan Uzakyol Kaptanı Esat Güzel’e katkılarından dolayı bir plaket verdi.

Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023'e kadar 1 milyon vatandaşa denizcilik kültürünü aşılamak, verilecek denizcilik eğitimi sonrasında amatör denizci belgesi düzenlemek, denizci millet, ülke hedefine ulaşmak hedefiyle yola çıkan proje ülke genelinde hayata geçti.

8 Şubat 2019 Cuma