Mütevelli Heyeti Başkanından

Zaman hızlı geçiyor ve her şey aynı şekilde hızlı bir değişim gösteriyor. Tarihin kaydedemeyeceği bir hızda, ülkeler ve insanlar bilimsel ve teknolojik gelişmelere şahit oluyor. Dünyaca tanınan ünlü yazar Stefan Zweig bu hızlı gelişmeleri ve rekabeti şu şekilde açıklıyor; biz gün doğumunda ortaya çıkan kırmızı rengi izliyoruz zannediyorduk ancak aslında bu, uzakta sönmekte olan bir yangının ateşiydi.

Teknolojik gelişmeleri takip etmek ve bu gelişmeleri uygulayabilecek donanımlı eğitimciler yetiştirmek gerekmektedir. Bu da insan kaynaklarına teknolojik gelişmelerin takibi için yapılan yatırımlarla mümkün olabilir.

Anadolu coğrafyası zengin bir kültürdür. Bati Anadolu, Ege bölgesinden uygarlıklar tüm dünyaya dağılmıştır. Bu bölge Aka Bey, Piri Reis, ve Barbaros Hayrettin gibi bir çok denizciye ev sahipliği yapmıştır. Bugünlerde küresel gelişmeler ve rekabet hayatımızın her alanında hızlı bir değişimi gerektirmektedir. Bu durumdan da en çok denizcilik dünyası etkilenmiştir.

Piri Reis Üniversitesini kurarken amacımız tarihimize tekrar sahip çıkmak ve dünyada Türk Denizciliğini güçlü bir hale getirmektir. Piri Reis Üniversitesi, 10 yıl içeresinde çok yüksek donanımlı insan kaynakları yetiştirecektir.

Piri Reis Üniversitesi, Türk Denizcilik Eğitim Vakfı ve Denizcilik Odasına bağlı 7500 şirketin finansal ve manevi desteği ile kurulmuştur. Üniversitemiz dünyada bu alandaki üniversitelerde bir ilktir.

Türk Denizcilik Sektörü denizcilik eğitimi ve uygulamaları için donanımlarını ve becerilerini geliştirmiştir. Bunun yani sıra hem bu sektöre hem de ülkeye birçok katkıda bulunmuştur. Piri Reis Üniversitesi dünyada denizciliğe yon veren bir örnek olmayı hedeflemektedir.

Metin KALKAVAN

Mütevelli Heyeti Başkanı