Habertürk "Bakış" Programının Konuğu Prof. Dr. Oral ERDOĞAN

“İnsan doğası gereği rahat, refah bir hayat yaşamak ister”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan ise, “İnsan doğası gereği rahat, refah bir hayat yaşamak ister. Bunun için üretim, tüketim ve tasarruf dediğimiz iktisatçıların çok kullandığı bir denklem var. Yaşamımızın sonuna kadar kendimizi idame ettirecek şekilde bir planlama yaparız. Tüm bu süre boyunca da tüketimimizi karşılayacak bir varlık oluşturur, hatta bu varlıkların fazlasını oluşturup geleceğimizi garanti altına alırız. İşte bu varlıkların fazlasına tasarruf diyoruz. Elbette tasarruflarımızın doğru bir yatırıma dönüşmesi çok önemli. Bu noktada bir ülkenin üreten bir ülke olası gerekiyor ki dışa bağımlılığı az olsun, kendi ürettikleriyle, kendi halkının refahını garanti edebilsin” şeklinde konuştu.

24 Şubat 2020 Pazartesi
Whatsapp Hattı