Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer KIRAN, Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Başkanı Oldu.

Sayın Metin KALKAVAN, Mütevelli Heyeti Üyeliği görev süresinin 22.07.2019 tarihinde dolması nedeniyle; 17 Temmuz 2019 tarihinde yapılan Mütevelli Heyeti toplantısında Mütevelli Heyeti Başkanlık görevinden ayrılmış olup; bilahare yapılan oylama sonucunda Mütevelli Heyeti Üyesi Sayın Tamer KIRAN, üyelerin oybirliğiyle Mütevelli Heyeti Başkanlığına seçilmiştir.

Sayın Metin KALKAVAN, 2007 yılında başladığı Mütevelli Heyeti Başkanlığını 12 yıl yürütmüştür.

Sayın Tamer KIRAN;

1969 Yılında İstanbul'da doğdu. Liseyi Behçet Kemal Çağlar Lisesi'nde bitirmiş, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi, "Uluslararası İlişkiler" bölümünden Lisans Diploması almıştır.  Londra'da bulunan London City College'de "Deniz İşletmeciliği - Diploma In ShipManagement" eğitimi almış, 1990 yılında armatörlük ve tersanecilik alanlarında faaliyet gösteren aile şirketi "Kıran Holding'de" çalışma hayatına başlamıştır. Halen Yönetim Kurulu Başkan vekilliği görevini sürdürmektedir.

8 Nisan 2018 tarihinde yapılan İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz bölgeleri DENİZ TİCARET ODASI organ seçimleri neticesinde İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın 8. Yönetim Kurulu Başkanı seçilmiştir. Bu görevi ile birlikte halen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevini de ifa etmektedir.

Bu görevlerin yanında;

·        Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi,

·        Türk Armatörleri İşverenler Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi,

·        TURMEPA Deniz Temiz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi,

·        DEİK - Türk-Malta İş Konseyi İcra Kurulu Üyesidir.

Bu görevlerin dışında geçmişte ;

·        2006-2014 yılları arasında Türk Deniz Eğitim Vakfı  Yönetim Kurulu Üyeliği,

·        2007-2014 yılları arasında İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği,

·        2012-2013 yılları arasında Beşiktaş Jimnastik Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği,

·        2011-2014 yılları arasında "İMEAK Deniz Ticaret Odasını" temsilen "Uluslararası Deniz Ticaret Odasında" Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuş,

·        2014-2018 yılları arasında Türk Armatörleri İşverenler Sendikası Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır.

İngilizce bilen Tamer KIRAN, evli ve üç çocuk babasıdır.

24 Temmuz 2019 Çarşamba