“COVID-19 ve Hava Temizleme Teknolojileri Sempozyumu"”

PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ – FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ – ÇEVRİMİÇİ SEMPOZYUM

“COVID-19 VE HAVA TEMİZLEME TEKNOLOJİLERİ SEMPOZYUMU”

TARİH / SAAT: 8 Ocak 2021 Cuma / 15:00-16:30
MS TEAMS KODU: g3yf3t3

BAKIŞ:
Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını sonrası gündelik hayattan iş hayatına pek çok alanda alışılagelmiş insan davranışlarında önemli değişimler öngörülmektedir. Bu değişimlerin başında pek tabii ki kişisel hijyene ve kapalı ortam hijyenine gösterilen hassasiyetin artması söz konusudur. Virüs ve benzeri mikroskobik yapıların biyolojilerinin yanı sıra, fiziksel ve kimyasal tabiatları, özellikle de bu yapıların hava ortamı içerisindeki dinamikleri son dönem temel bilim araştırma konularının başında yer almaktadır. Sempozyum, korona gibi virüslerin nanoparçacık özelliklerini tartışmayı ve iç ortam hava hijyeni konusunda son teknoloji malzemeler ve sistemler hakkında bilgi paylaşımını amaçlamaktadır. Çevrimiçi düzenlenecek semopzyuma MS Teams uygulaması üzerinden dinleyici olarak katılım, ilgi duyan herkese açıktır.

PROGRAM:
15:00 - Açılış
15:05 - Prof. Dr. Alimet Sema Özen (PRÜ) - "Nanoparçacıklar olarak virüsler"
15:25 - Doç. Dr. Elif Özen Cansoy (PRÜ) - “İç ortam hava filtreleri için nanomalzemeler”
15:45 - Dr. Tülay Ergön Can - “Havalandırma sistemlerinde antimikrobiyal yaklaşımlar”
16:05 - Doç. Dr. Derya Yüksel İmer (İTÜ) - “İç ortam havası hijyeni için yeni teknolojiler”
16:25 - Kapanış

DÜZENLEME KURULU:
Prof. Dr. Zehra Akdeniz (PRÜ)
Prof. Dr. Alimet Sema Özen (PRÜ)
Doç. Dr. Gülşen Akın Evingür (PRÜ)
Dr. Öğr. Üyesi Ozan S. Sarıyer (PRÜ)

BİLİM KURULU:
Prof. Dr. F. Bedia Erim (İTÜ)
Prof. Dr. Kemal Yelekçi (Kadir Has Ü.)
Prof. Dr. Işıl Balcıoğlu (Boğaziçi Ü.)
Prof. Dr. Zehra Akdeniz (PRÜ)
Prof. Dr. Alimet Sema Özen (PRÜ)
Doç. Dr. Gülşen Akın Evingür (PRÜ)
Doç. Dr. Derya Yüksel İmer (İTÜ)
Dr. Öğr. Üyesi Aykut Erbaş (Bilkent Ü.)

PROGRAM KOORDİNATÖRÜ: Dr. Öğr. Üyesi Ozan S. Sarıyer
İLETİŞİM: ossariyer@pirireis.edu.tr