Bilimsel Makale, Resim ve Gemi Modelciliği Yarışma Sonuçları

BİLİMSEL MAKALE, RESİM VE GEMİ MODELCİLİĞİ

YARIŞMALARI SONUÇLARI

1.         Pîrî Reis Üniversitesi Denizcilik Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 2019 yılının “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” olarak ilan edilmesi sonrasında yapılacak etkinlikler kapsamında Prof. Dr. Fuat Sezgin’in denizcilik tarihimize yapmış olduğu katkıların ortaya çıkarılması konusunu da kapsayan denizcilik tarihimizin araştırılmasına yönelik konularda düzenlediği “Denizcilik Tarihi Üzerine Bilimsel Makale Yarışması” ile “Lise Öğrencileri Arasında Denizcilik Ve Denizcilik Tarihi Konulu Resim Ve Gemi Modeli Yarışmaları” sonuçlanmıştır. Her üç yarışma için ayrı ayrı oluşturulan Bilim Kurulu ve Seçici Kurulları(Jüri) tarafından makaleler, resimler ve gemi modelleri değerlendirilmiş olup yarışmaların sonuçları aşağıda sunulmuştur.

Bilimsel Makale Yarışması Sonuçları;

Birincilik Ödülü: Seçici Kurul tarafından birincilik ödülüne layık eser bulunamamıştır.

İkincilik Ödülü: Mahmut Demir, Akdeniz Üniversitesi Doktora Öğrencisi, Makale: İslam Denizciliğinin Büyük Zaferi:Zatü’s-Savârî Deniz Savaşı

Üçüncülük Ödülü: Erkan Kurul, Akdeniz Üniversitesi, Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü, Akdeniz Eskiçağ Araştırmaları Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi.

Makale: Eskiçağ Thalassografisi Çerçevesinde “Ege Denizi” Adlandırmaları.

Jüri Teşvik Ödülü: Büşra Dede, Özerk Barselona Üniversitesi,

Makale: Fuat Sezgin'in "Amerika Kıtasının Müslüman Denizciler Tarafından Kolomb Öncesi Keşfi ve Piri Reis" Adlı Çalışmasında, Gavin Menzies'in "1421: Çin'in Dünyayı Keşfettiği Yıl" Adlı Çalışmasında Kullandığı Üç Haritayı İncelemesi.

Resim Yarışması Sonuçları:

Birincilik Ödülü  : Elif İpek Şahin, “Dünyada Denizcilik”

İkincilik Ödülü : Cavit Bayram, “Türk Denizcilik Tarihi”

Üçüncülük Ödülü: Ali Atay, “Denizcilik Tarihi”

Jüri Teşvik Ödülü Ümran Aydın, “Denizcilik ve Denizcilik Tarihi”

Jüri Teşvik Ödülü Nefise Belinay Tarakçı, “Seydi Ali Reis Kadırgaları”

Jüri Teşvik Ödülü Alikan Çetin,

Jüri Teşvik Ödülü Yasemin Kutan, “Seyahatname”

Jüri Teşvik Ödülü Mustafa Atlan, “Piri Reis”

Gemi Modeli Yarışması Sonuçları:

Birinci : Seçici Kurul tarafından birincilik ödülüne layık eser bulunamamıştır.

İkinci:    Seçici Kurul tarafından ikincilik ödülüne layık eser bulunamamıştır.

Üçüncü: Beyza Gencan, “Sürmene Takası”

Jüri Teşvik Ödülü: Latif Özküçük, “Karadeniz Balıkçı Teknesi Taka”

Jüri Teşvik Ödülü: Yusuf Yılmaz, “Mahmudiye Kalyonu”

Jüri Teşvik Ödülü: Denizhan Ağırbaş, “Denizhan”

2. Yarışmaların Ödül Töreni 17 Aralık 2019 Salı günü 14.00-16.30 saatleri arasında İstanbul’da Piri Reis Üniversitesi Büyük Konferans Salonunda yapılacak olan “Denizcilik Tarihi ve Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferansı”nda verilecektir. Konferansa ve Ödül Törenine yarışmacılarımız, aileleri, öğretmenleri ve Üniversite Rektörleri, Dekanları ve Okul müdürleri davetlidir. Resim ve Gemi Modeli yarışmasına iştirak eden eserler 17 Aralık 2019 günü PRU Büyük Konferans Salonu Fuayesinde sergilenecektir. Seçici Kurul tarafından Jüri Teşvik Ödülüne layık görülen makaleler ve eserler için Piri Reis Üniversitesi tarafından 500 Türk Lirası Jüri teşvik Ödülü verilecektir. Konferans Programı ve konferansa katılım konusunda detaylı duyurular bu siteden yapılacaktır.

9 Aralık 2019 Pazartesi
Whatsapp Hattı