Piri Reis Üniversitesi  Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Hukuk Fakültesi tarafından “Arktik Bölgesinin Siyasi Ve Hukuki Önemi İle Türkiye Açısından Değerlendirilmesi" konulu panel 4 Aralık 2019 Çarşamba günü gerçekleştirildi. Panelin açılış konuşmalarını IMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı ve PRU Mütevelli Heyet Başkanı Tamer KIRAN ve PRU Rektörü Prof. Dr. Oral ERDOĞAN yaptı.

İki oturumdan oluşan panelin, ilk oturum başkanları Prof.Dr. Rayegan KENDER (PRU Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Üyesi) ve Prof.Dr.Sezer ILGIN(PRU Hukuk Fakültesi Dekanı), konuşmacıları Dr.Öğretim Üyesi Bülent SÖZER(PRU Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü) ve Doç.Dr. Burcu ÖZSOY ( İTÜ Kutup Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü), Kuzey Kutbunun Hukuki Rejimi ve Türkiye’nin Kutup Vizyonu konularında değerli bilgiler paylaştı. Ardından Dr.Öğretim Üyesi Bülent SÖZER’ın başkanlığında ikinci oturum gerçekleşti.

Konuşmacılar Öğretim Görevlisi Barbaros BÜYÜKSAĞNAK(PRU Öğretim Görevlisi) ve Doç.Dr.Levent KIRVAL(PRU Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Üyesi)  tarafından Svalbart Anlaşmasının Türkiye için Önemi ve Arktik Bölgesinin Küresel ve Siyasal Açıdan önemi değerlendirildi.

5 Aralık 2019 Perşembe
Whatsapp Hattı