Araştırma Geliştirme ve Teknoloji Transfer Ofisimiz Açılıyor

Teknopark İstanbul Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde faaliyet gösterecek olan Piri Reis Üniversitesi Araştırma-Geliştirme ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin tahsis sözleşmesi 17.02.2014 tarihinde Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Osman Kamil SAĞ, Teknopark İstanbul Genel Müdürü Turgut Şenol, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz, Teknopark Yönetimi ve Teknopark İstanbul bünyesinde faaliyet gösteren firma yetkililerinin katılımlarıyla törenle imzalanmıştır.

Yapılan imza töreninde Sayın Rektörümüz, Teknoloji Transfer Ofisi’nin açılmasının ve Teknopark içinde gerçekleştirilecek araştırma, Üniversite – Sanayi işbirliği ve ortak eğitim faaliyetlerinin Üniversitemizin dünya denizcilik üniversiteleri arasında planladığı yere gelmesi hedefine yapacağı olumlu etki ve katkıyı anlatmışlardır.

Teknopark İstanbul, Türkiye’nin teknoloji geliştirme kapasitesini arttırmak ve girişimciliğe açık dinamik bir inovasyon ortamı yaratmak amacıyla, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve İstanbul Ticaret Odası işbirliği ile Pendik İstanbul’da kurulmuş olan bir bilim ve teknoloji parkıdır.

Piri Reis Üniversitesi Araştırma-Geliştirme ve Teknoloji Transfer Ofisi, Üniversitemizin sanayi ile işbirliğinin koordinasyonu, akademisyenlere proje danışmanlığı ve desteği, araştırma-uygulama projelerinin gerçekleştirilmesi ve özellikle teknoloji geliştirme, girişimcilik ve inovasyon ağırlıklı Yüksek Lisans ve Doktora Programları’nın Teknopark içinde yürütülmesi görevlerini yüklenecektir.

13 Mart 2014 Perşembe