667 Karar Sayılı KHK Uyarınca Yükseköğretim Kurumlarına Yerleştirilen Öğrencilere İlişkin Açıklama

23/7/2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 667 Karar Sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname”nin 2 nci maddesinin (1) inci fıkrasına istinaden kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilerin yükseköğretim kurumlarına ÖSYM tarafından yerleştirme işlemleri sonuçlanmıştır.
1. Söz konusu öğrenciler 26-28 Eylül 2016 tarihleri arasında e-kayıt veya ilgili yükseköğretim kurumlarına başvuru yaparak kayıtlarını tamamlayacaklardır.

2. Kapatılan vakıf yükseköğretim kurumu öğrencilerinden ÖSYM tarafından yerleştirme işlemi tamamlanmadan diğer yükseköğretim kurumlarına yatay geçiş yapan veya 2016 ÖSYS sonucuna göre yerleştiği programa kayıt yaptıran öğrenciler, e-kayıt yaptıramayacaktır. Bu öğrenciler halen kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan yatay geçişlerini veya yeni kayıtlarını iptal ettirerek, yerleşmiş oldukları yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırabileceklerdir.

3. 2016-2017 eğitim öğretim döneminin de başladığı dikkate alınarak bu öğrencilerin diğer yükseköğretim kurumlarına özel öğrenci olarak başvuruları 26- 29 Eylül 2016 tarihleri arasında alınarak, intibak süreci de bu aşamada gerçekleştirilecek ve 3 Ekim 2016 Pazartesi günü ilan edilecektir.

4. Öğrenciler özel öğrenci olabilmek için sadece bir yükseköğretim kurumuna başvuru
yapabilecektir.

Diğer hususlar ve detaylı açıklama için  Bu Linke tıklayınız.

23 Eylül 2016 Cuma