22. Sıvı Hal Sempozyumu yapıldı.

22.  SIVI HAL SEMPOZYUMU

1998 yılından bu yana her yıl düzenlenen geleneksel Sıvı Hal Sempozyumu, 7 Aralık 2018 tarihinde Pîrî Reis Üniversitesi Deniz Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Bu yıl 22’ncisi düzenlenen Sıvı Hal Sempozyumu’nun teması çevre üzerineydi. Gebze Teknik Üniversitesi’nden Hayal Bülbül Sönmez, denizlerdeki petrol kirliliklerinin temizlenmesi üzerine; İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Tuğba Ölmez Hancı, içme sularımızdaki plastik kirliliklerin arındırılması üzerine; İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Zuhal Er, maden sularındaki radyoaktivite üzerine; Bilkent Üniversitesi’nden Aykut Erbaş, çevre dostu piller üzerine; Sabancı Üniversitesi’nden Senem Seven ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Hasan Tatlıpınar ise, bu pillerde kullanılacak kimyasal sistemler üzerine konuşmalar vermişlerdir. Bir başka oturumda, Koç Üniversitesi’nden Kerem Pekkan ve İstanbul Medipol Üniversitesi’nden Banu Köse, kardiyovasküler sistemdeki kan akışının mekaniği üzerine konuşmalar vermiş, hastaya özel kalp cerrahisinin nasıl dizayn edildiğini anlatmışlardır. Akışkanlar mekaniğinin bir başka uygulaması olarak, Işık Üniversitesi’nden Ulaş Gökay, Doğu Anadolu Gözlemevi Projesi’ndeki son durumu ortaya koymuş ve türbülant bir akışkan olan atmosferin uzaydan gelen görüntüleri nasıl bozduğunu ve bu bozulmaların yeryüzündeki gözlemevlerinde nasıl düzeltildiğini bizlere anlatmıştır. Kısa konuşmalar oturumunda ise Altınbaş Üniversitesi’nden Hakan Kaygusuz ve Mustafa Afif Al-Nuwab; İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Zeynep Kalaycıoğlu, Nilay Kahya ve Veselina Adımcılar; ve son olarak Pîrî Reis Üniversitesi’nden Batuhan Ünver, Erdeniz Erol, Ozan Sarıyer ve Özge Akay; çeşitli sıvı sistemlerin fiziği, kimyası ve mühendisliği üzerine son araştırma geliştirme çalışmalarını ortaya koyarak Sempozyum amacına katkı sağlamışlardır. Sempozyum bu yıl da, ileriye dönük Ar-Ge çalışmaları için etkili bir tartışma ortamı yaratmayı başarmıştır. Tüm katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Sempozyum Düzenleme Kurulu

SIVI HAL