2021-2022 Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ
2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI

2021-2022 Güz Dönemi Yatay Geçiş sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kesin kayıtları 25 Ağustos 01 Eylül tarihleri arasında Öğrenci İşleri Müdürlüğüne bizzat yapılacaktır.

Merkezi Yerleştirme (Ek Madde 1), Kurum İçi, Kurumlararası Ve Yurt Dışı Yatay Geçiş Başvurularının Değerlendirme Sonuçlarına Göre Kayıt Hakkı Kazanan Adaylarımızın, 25 Ağustos 01 Eylül 2021 Tarihleri Arasında Kayıt İçin Sisteme Yükledikleri Evraklar Dışında Getirmeleri Gereken Belgeler Aşağıda Yer Almaktadır.

Kurum İçi Yatay Geçiş ile Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerimizin

• Sisteme yüklenen evraklar dışında herhangi bir belge getirmelerine gerek bulunmamaktadır. Ancak kesin kayıt işleminin tamamlanması için Öğrenci İşleri Müdürlüğüne bizzat başvurmanız gerekmektedir.  Sisteme gerekli evrakları yüklememiş olan öğrencilerin ise, evraklarını temin ederek mutlaka Öğrenci İşleri Müdürlüğüne başvurmaları ve kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Kurumlararası / Merkezi Yerleştirme (Ek Madde-1) ile Yatay Geçiş Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerimizin

• Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • 2 Adet Fotoğraf
  • Kayıtlı olduğu üniversiteye giriş yaptığı sınav türüne göre ÖSYS/YKS/DGS Sonuç Belgesi ve Yerleştirme Belgesi (Halen kayıtlı olduğu bölümden farklı bölüme müracaat edeceklerden LYS sonuç belgesi)
  • Öğrenci Belgesi (Güncel tarihli ve onaylı olması gerekmektedir)
  • Transkript (2 adet güncel ve onaylı) (Hazırlık sınıfından gelenler hariç)
  • Ders içerikleri (Hazırlık sınıfından gelenler hariç)
  • Disiplin Durum Belgesi (öğrenci belgesi veya transkriptte belirtilmiş ise ayrıca belge istenmemektedir.)
  • Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş yapmadığına dair belge
  • Yatay Geçişe Engel Bir durum Olmadığına Dair Belge (Önemli bir belge olup kayıt esnasında mutlaka sunulması gerekmektedir)
  • Zorunlu Hazırlık koşulu olan bölümlere başvuru yapan öğrenciler Yatay Geçiş kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra İngilizce Yeterlilik Sınavına girmek zorundadır.

Kurumlararası Yurt Dışından Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerden İstenilecek Belgeler

• Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • 2 Adet Fotoğraf
  • Kayıtlı olduğu üniversiteye giriş yaptığı sınav türüne göre ÖSYS/YKS ile LYS sonuç belgesi veya muadil sayılan belgeler
  • Onaylı Türkçe çeviri Öğrenci Belgesi (Güncel tarihli ve onaylı olması gerekmektedir)
  • Onaylı Türkçe çeviri Transkript (2 adet)
  • Onaylı Türkçe çeviri Ders İçerikleri
  • Türkçe çeviri Disiplin Durum Belgesi
  • Üniversite Tanınırlık Belgesi
  • Yeni tarihli YÖK’ten alınan denklik belgesi (tanınırlık belgesi denklik belgesi değildir.)
  • Yatay Geçişe Engel Bir durum Olmadığına Dair Belge

Not: Yurt Dışı Yatay Geçiş başvuruları değerlendirme süreci devam etmektedir. Değerlendirme süreci tamamlandığında WEB sayfamızdan ilan edilecektir.

2021-2022 GÜZ YARIYILI EK MADDE 1 YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI

GÜZ YARIYILI  KURUMLARARASI  YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI_25.08.2021

GÜZ YARIYILI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI_25.08.2021

DENİZCİLİK FAKÜLTESİ VE DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEK OKULU (LOJİSTİK, GEMİ İNŞAATI, BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VE DENİZ BROKERLİĞİ PROGRAMLARI HARİÇ) SAĞLIK RAPORU GEREKTİREN BÖLÜMLER İÇİN,

“GEMİ ADAMI OLUR’’ İBARESİ TAŞIYAN SAĞLIK RAPORU

!!! Gemi adamları sağlık yönergesi hükümlerine göre yetkilendirilmiş olan kamu ve özel sağlık kuruluşlarından alınmış, GEMİ ADAMI OLUR ibaresi taşıyan rapor, Denizcilik Fakültesi (Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği öğrencileri), Denizcilik Meslek Yüksek Okulu ( Deniz Ulaştırma İşletme, Gemi Makineleri İşletmeciliği, Mekatronik, Deniz ve Liman İşletme, Marina ve Yat İşletmeciliği ve Aşçılık ) öğrencileri tarafından çıkartılacaktır. Hastane raporu tamamlandıktan sonra HUDUT VE SAHİLLER SAĞLIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ’ne onaylatılıp, verilen Gemi Adamları Sağlık yoklama Belgesi’nin bir adet noter tasdikli fotokopisi kayıt sırasında Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne teslim edilecektir.

“BALIK ADAM” İBARESİ TAŞIYAN SAĞLIK RAPORU

Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Sualtı Teknolojileri Programına kayıt olacak öğrencilerimiz “BALIK ADAM OLUR” ibaresi taşıyan belgenin bir adet noter tasdikli fotokopisi kayıt sırasında Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne teslim edilecektir.

25 Ağustos 2021 Çarşamba

360°