2020-2021 Yatay Geçiş Başvuru İşlemleri

Sonuçların İlanı: 24 Ağustos 2020
Kesin Kayıt Tarihi: 25 - 28 Ağustos 2020
Yedek Kayıt Tarihi: 31 Ağustos - 01 Eylül 2020

Başvurular Sistem Üzerinden Yapılacak Olup, Posta veya Elden Başvuru Evrakı Kabul Edilmeyecektir.

Üniversitemiz Önlisans / Lisans programlarına 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin başvuru işlemlerini en geç 14 Ağustos 2020 tarihine kadar, Başvuru Sistemi adresinden yapılması gerekmektedir.

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Lisans ve Önlisans Yatay Geçiş Kontenjanlarını Görmek İçin Aşağıdaki Linki Tıklayınız!

Başvuru Sistemi Aktif Durumdadır, Lütfen Başvuru İçin Tıklayınız!

BAŞVURU YAPILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSULAR

• Lisans ve Önlisans programlarına için; hem Merkezi Yerleştirme Puanına, hem de Not Ortalamasına göre başvuru kabulü alınacaktır,
  • Kurum içi yatay geçiş başvuruları için hem Merkezi Yerleştirme Puanına, hem de Not Ortalamasına göre başvuru kabulü alınacaktır,
  • Lütfen başvuru formunda yer alan Kişisel Bilgileri - Eğitim Bilgileri - Tercih ve Sınav Bilgilerini sonuna kadar doldurup gerekli belgelerinizi Belgeler alanından yükleyiniz,
  • Başvuru alanından sisteme yüklediğiniz evraklarınızın onaylı ( Islak İmzalı veya E-İmzalı ) olması gerekmektedir. Başvuru esnasında sisteme yüklenen evrakların kayıt esnasında orijinallerinin teslim edilmesi gerekmektedir, aksi takdirde başvurunuz olumlu olsa bile kayıt işleminiz kabul edilemeyecektir.
  • Başvurunuzda yer alan e-posta ve telefon numaranızın yer aldığı iletişim bilgilerinizin güncel ve doğruluğu başvuru sonucunuzun geri bildirilmesi acısından önem taşımaktadır. Lütfen tüm bilgilerinizin doğru olduğundan emin olunuz,

Ayrıca Üniversitemiz yatay geçiş burs / indirimlerinden yararlanma koşulları aşağıdaki durumlarda geçerli olacaktır.

• Yatay geçiş burs / indirimleri sadece yıllık kayıt yenilemelerde geçerli olup; uzatma döneminde ve kredi başı ücretlendirmelerde burs / indirimleri geçerli değildir.
  • Yatay geçiş burs / indirimlerinde öğrencinin intibakının yapıldığı sınıfa göre öğrencilik süresi hesaplanır.
  • Yatay geçiş yapmadan önce hazırlık hariç okumuş olduğunuz dönemler toplam burs süresinden düşülür.
  • Verilecek burs / indirim oranları her yıl değerlendirilebilir. Ücretler ile ilgili Mali İşler Müdürlüğü ile görüşebilirsiniz.

KURUM İÇİ VE KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARINDAN SONRA DEĞERLENDİRME SONUCUNA GÖRE KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLARIMIZIN, KAYIT İÇİN DAVET EDİLDİKLERİNDE SİSTEME YÜKLEDİKLERİ EVRAKLAR DIŞINDA GETİRMELERİ GEREKEN BELGELER AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR.

Kurum İçi Yatay Geçiş ile Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerimizin

• Sisteme yüklenen evraklar dışında herhangi bir belge getirmelerine gerek bulunmamaktadır.

Kurumlararası Yatay Geçiş ile Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerimizin

• Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • 2 Adet Fotoğraf
  • Kayıtlı olduğu üniversiteye giriş yaptığı sınav türüne göre ÖSYS/YKS/DGS Sonuç Belgesi ve Yerleştirme Belgesi (Halen kayıtlı olduğu bölümden farklı bölüme müracaat edeceklerden LYS sonuç belgesi)
  • Öğrenci Belgesi (Güncel tarihli ve onaylı olması gerekmektedir)
  • Transkript (2 adet güncel ve onaylı) (Hazırlık sınıfından gelenler hariç)
  • Ders içerikleri (Hazırlık sınıfından gelenler hariç)
  • Disiplin Durum Belgesi (öğrenci belgesi veya transkriptte belirtilmiş ise ayrıca belge istenmemektedir.)
  • Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş yapmadığına dair belge
  • Yatay Geçişe Engel Bir durum Olmadığına Dair Belge (Önemli bir belge olup kayıt esnasında mutlaka sunulması gerekmektedir)
  • Zorunlu Hazırlık koşulu olan bölümlere başvuru yapan öğrenciler Yatay Geçiş kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra İngilizce Yeterlilik Sınavına girmek zorundadır.

Kurumlararası Yatay Geçiş ile Önlisans Programlarına Yurt Dışından Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerden İstenilecek Belgeler

• Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • 2 Adet Fotoğraf
  • Kayıtlı olduğu üniversiteye giriş yaptığı sınav türüne göre ÖSYS/YKS ile LYS sonuç belgesi veya muadil sayılan belgeler
  • Onaylı Türkçe çeviri Öğrenci Belgesi (Güncel tarihli ve onaylı olması gerekmektedir)
  • Onaylı Türkçe çeviri Transkript (2 adet)
  • Onaylı Türkçe çeviri Ders İçerikleri
  • Türkçe çeviri Disiplin Durum Belgesi
  • Yeni tarihli YÖK’ten alınan denklik belgesi
  • Yatay Geçişe Engel Bir durum Olmadığına Dair Belge

Yurt Dışından Yatay Geçiş Başvurusunda Bulunacak Öğrencilerin aşağıdaki koşulları sağlamaları gerekmektedir.

YURTDIŞINDAN YURTİÇİNE YATAY GEÇİŞ

KKTC- YATAY GEÇİŞ